Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0
Новини

Анна Фройд, основател на детето психоанализа

Анна Фройд, основател на детето психоанализа

Публикувано на: 22.06.2020 17:11

 
Анна Фройд е дъщеря на Зигмунд Фройд . Докато баща й е гигант в областта на психологията, Анна Фройд е бил завършен психолог в собствената си прав. Тя е основател на психоанализата дете и разширена и доразработи идеи на баща си за защитни механизми.
 
Бързи факти:
Анна Фройд
Известен с: учредител детска анализа и работата по защитни механизми егото
Родена: 3 декември, 1895 във Виена, Австрия
Починала: 9 Октомври 1982 в Лондон, Англия
Родители: Зигмунд Фройд и Марта Bernays
 
Ключови Постижения:
председател на Виена психо-аналитична общество (1925-1928); Почетен председател на Международната асоциация психоаналитично (1973-1982); Основател на Hampstead Child Therapy Course и клиника (1952 г., сега известен като Национален център Анна Фройд за деца и семейства )
 
Ранен живот
Анна Фройд е роден през 1895 г. във Виена, Австрия. Тя беше най -малкият от общо шест деца , родени от Зигмунд Фройд и съпругата му Марта Бернайс. Тя не е имала добри отношения с майка си и е далеч от нейните пет деца, най-вече си сестра Софи, които тя се е почувствала беше съперник за вниманието на баща си. Въпреки това, тя е близо до баща си.
 
 
Анна Фройд завършва от Вила лицей през 1912 г. Въпреки че тя не преминете към висшето образование, тя заяви, че е научила повече у дома от баща си и неговите колеги, отколкото тя някога правеха в училище. И, разбира се, Анна Фройд е имал несравним достъп до информация в психоанализата, която в крайна сметка ще си позволи да се превърне във важен глас в областта.
 
 
Кариера
През 1917 г. Ана Фройд започва работа като начален учител . Тя също започна да се подложи на психоанализа с баща-а си практика, която ще се счита за необичайно днес, но е по-често по това време.
 
През 1923 г. Ана Фройд стартира собствената си психоаналитичната практика е фокусирана върху децата. Това е и годината, в която баща й е бил диагностициран с рак и Анна става негов пазач. Малко след това Анна Фройд започва да преподава в психоаналитичната институт във Виена обучение. След това през 1927 г., тя става секретар на Международната асоциация психоаналитичната, и през 1935 г., на директора на психоаналитичната институт във Виена обучение. На следващата година тя я публикува най-известната творба, Егото и механизмите на отбраната, които разширяват идеите на баща си за защита и начините, егото се стреми да защити себе си.
 
През 1938 г., когато заплахата нацистка стана твърде голям, Анна и Зигмунд Фройд избяга във Виена и се установява в Лондон. Втората световна война започна там през 1939 година Зигмунд Фройд умира няколко седмици по-късно.
 
Фройд В Париж
 Австрийската психолог Зигмунд Фройд (1856 - 1939) (втора вдясно) пристига в Париж след напускане на Виена на път за Лондон, Париж, Франция, June 1938 Той е придружен от дъщеря му Анна (1895-1982) (вляво), съпругата на принц Джордж Гърция, Мари Бонапарт (1882 - 1962) (втора вляво), и на сина си принц Петър на Гърция (1908-1980) (вдясно). Картинен Parade / Гети изображения
През ранните си години в Англия, Фройд се оказа в конфликт с Мелани Клайн , друг психоаналитик, който също беше формулирането на техники за използване с деца. Фройд и Клайн се различава по ключови точки за развитието на детето, което доведе до техните различни подходи към анализа. За да се разреши разногласието, те са ангажирани в поредица от “спорни становища”, които завършиха с британския психоаналитично общество формиране курсове за двете гледни точки за обучение. 
 
През 1941 г. Ана Фройд откри Hampstead война детски с приятелката си Дороти Бърлингам. Там те се грижи за децата, които са били отделени от семействата си поради войната и документират реакциите на децата към стрес, че са отделени от родителите си. След затваряне на детската градина в края на войната, Фройд основава Hampstead детето Therapy Course и клиника през 1952 г. Тя беше негов директор до смъртта си в Лондон през 1982 година. 
 
Вноски за психология
Фройд е пионер на дете психоанализа. Тя се разработват нови техники, за да се помогне на децата, тъй като тя установи, че те изискват различни психологически терапии в сравнение с възрастните. Тя също така посочи, че симптомът е проявен от децата варира от тези, показани от възрастни. Тя посочва, че това е резултат от стадии на развитие на децата.
 
 
В допълнение, работата й на защитни механизми егото все още се счита семенната. Той бил основен принос за двете его психология и подрастващите психология. Фройд каза репресия, в безсъзнание потискането на импулси, които може да създаде проблеми, ако те са били предприети действия, е механизмът за принцип на отбраната. Тя също подробно редица други защитни механизми, включително отказ, проекция и изместване.
 
 
Фройд, Ана. (1936). Егото и механизмите на отбраната .
Фройд, Ана. (1965). Нормалност и патология в детството: Оценки за развитие .
Фройд, Ана. (1966-1980). Писането на Анна Фройд: 8 тома .
 
Източници
Чери, Кендра. “Анна Фройд Биография (1895-1982).” Verywell Mind , 11 Ноември 2018 г. https://www.verywellmind.com/anna-freud-biography-1895-1982-2795536
GoodTherapy. “Ана Фройд (1895-1982).” 14 юли 2015 г. https://www.goodtherapy.org/famous-psychologists/anna-freud.html
Сандлър, Ана Мария. “Ана Фройд.” Британско психоаналитично общество , 2015 https://psychoanalysis.org.uk/our-authors-and-theorists/anna-freud
Smirle, Корин. “Профил на Анна Фройд.” Феминистките Voices Мултимедия Интернет Архив психология е, под редакцията на А. В Ръдърфорд. http://www.feministvoices.com/anna-freud/
Музей на Фройд Зигмунд. “Вита Анна Фройд.” https://www.freud-museum.at/en/sigmund-and-anna-freud/vita-anna-freud.html
 Музей на Фройд Зигмунд. “Биография на Анна Фройд.” https://www.freud-museum.at/files/inhalte/dokumente/en/anna_freud_biopgraphy_eng_pdf.pdf
Редакторите на Енциклопедия Британика. “Ана Фройд. Австрийско-британски психоаналитик” Енциклопедия Британика на 29 ноември 2018 г. https://www.britannica.com/biography/Anna-Freud
https://www.greelane.com/bg/наука-технологии-математика/социални-науки/anna-freud-4685538/