Меню
Вашата количка

Френско-български речник Т.1-2

Френско-български речник Т.1-2
Френско-български речник Т.1-2
Изчерпан
Френско-български речник Т.1-2
Френско-български речник Т.1-2
Френско-български речник Т.1-2

Настоящото издание в два тома е съвременно помагало, което да дава разнообразна информация за френската лексика, за употребата й в езика, етимологичен произход, стилова употреба, синоними, антоними, омоними, както и многобройни илюстративни примери. Думите и словосъчетанията, включени в него, обхващат в голяма пълнота богатството на езика.
При подбора на думите, които са влезли в речника, са избегнати някои архаизми, диалектни думи и форми, които не намират употреба в съвременния език. Включени са многобройни исторически термини и рядко употребими думи, които са необходими за безпроблемното възприемане на френската художествена литература от последните двеста години.
При определяне значението на думите са използвани последните издания на Grand Robert, Petit Robert и Dictionnaire de la langue francaise - Iexis (Larousse) и редица специализирани издания и речници, които са изброени в библиографията. Някои научни специализирани термини, които не се използват масово, са обяснени описателно. Стремежът на съставителите е да се предостави максимално пълна информация, която да придаде на речника известна енциклопедична стойност.

Книги
Автор Андрей Илиев, Микрула Константинова
Издател Gaberoff
Език български, френски
Размери 24x18
Година на издаване 2009
Брой на страници 1824
Корици твърди
Тегло 2470 грама
Баркод 9789549607048

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9549607046
35.15лв