Меню
Вашата количка

Практически корейски език. Средно ниво

Практически корейски език. Средно ниво
Практически корейски език. Средно ниво
Изчерпан
Практически корейски език. Средно ниво
Практически корейски език. Средно ниво
Практически корейски език. Средно ниво

Да научим корейски език!
Този учебник е специално предназначен за всички българи, желаещи да изучават корейски език в България. Одобрен е за програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел е в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.

Увод
След откриването на специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1995 г., кореистиката в България се развива много бързо. Благодарение на добрите взаимоотношения между Корея и България интересът към корейския език нараства забележимо в последните години.
Българският език е твърде различен от корейския от граматическа и прагматична гледна точка и затова студентите, изучаващи корейски език в България, срещат доста затруднения. Те предимно използват различни учебници, издадени в Корея, тъй като в България досега е издаден само един учебник по корейски език. Тези учебници обаче са предназначени за чуждестранни студенти, които знаят английски език и учат корейски в самата Корея. За българските студенти е необходим учебник, който е съобразен със спецификата на българския език, за да може да се постигнат по-добри резултати в овладяването на корейския език.
Този учебник е специално предназначен за български студенти, изучаващи корейски език в България. Той е съобразен с програмата по корейски език в специалността "Кореистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Неговата цел с в рамките на 120 учебни часа да се дадат по-дълбоки познания на студентите за съвременната корейска говорна и писмена практика, за да могат успешно да овладеят корейския език.
При създаването на този учебник авторите са обобщили дългогодишния си богат опит, плод на който са различни разработки и доклади по сравнителна граматика на двата езика.
Предлаганият учебник по практически корейски език за напреднали съдържа 20 урока, всеки от които се състои от основен диалог, граматика, упражнения и четива. Повечето от темите на четивата са свързани с българската култура, която студентите познават и по този начин е по-лесно възприемането на съдържанието на текстовете. Обяснението на граматическите структури е на български език и в него са описани типичните за корейската граматика модели. В края на учебника са приложени отговорите на упражненията и преводите на диалога които подпомагат обучаемите да работят самостоятелно.
Особена благодарност авторите изказват на проф. Юн Хи Уон, която считат за свой учител, а за оказаната помощ при изработването на учебника благодарят на Яница Иванова - асистент по Кореистика в Софийския университет, на Деляна Недева - студентка по Кореистика.
от авторите

Книги
Автор Со Йънг Ким;Куон Джин Чой
Издател Изток-Запад
Размери 23.5x16.5
Година на издаване 2006
Брой на страници 172
Корици меки
Тегло 288 грама
Баркод 1124207000003

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9543212589
8.00лв