Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

ПИНО ЦВЕТНА ДЖЕНГА (ИГРА С ДЪРВЕНИ БЛОКЧЕТА)

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

36.40 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #5452
  • Производител: PINO
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

„Дженга“ е забавление както за пръстите, така и за мозъка. Подреждането на дървените плочки, така че да бъде постигнато равновесие, подпомага концентрацията, способността за съсредоточаване и стратегическо планиране. Това е стратегическа социална игра, която развива в децата състезателен дух и търпение, като същевременно ги учи как да контролират емоциите си и да спазват правилата.

Настолна игра, развиваща концентрацията, социалните умения, способността за съсредоточаване, работата в екип, целенасочеността и стратегическото планиране.
 
Играта съдържа 51 дървени блокчета и 1 зарче.
 
Размери на блокчето: 7,5 х 2,5 см
 
препоръчителна възраст: 3+ години
 
материал: дърво
 
Правила: Целта на играта е да се подредят колкото се може повече блокчета на върха на кулата без тя да се срути.
 
1. Поставете дървените блокчета в картонената рамка – по три на всеки ред, като блокчетата на всеки ред се поставят напречно на тези от предишния ред. Обърнете кулата от блокчета вертикално на гладка повърхност и подравнете страните й. Първи играе участникът, който е построил кулата.
 
2. Играчът на ход хвърля зара, за да определи кой цвят блокче трябва да вземе и да сложи най-отгоре върху кулата. Играта може да се играе и без да се хвърля зар за определяне на цвета.
 
3. Блокчетата се местят и взимат само с една ръка. Докато играчът премества блокче, е позволено той/тя да смени ръката, но използването на двете ръце едновременно не е разрешено.
 
4. Играчите могат да избутат/преместят леко дадено блокче, за да проверят дали е „безопасно“ то да бъде взето. Всяко такова блокче, обаче, след това трябва да бъде върнато в първоначалното си положение, ако играчът реши да не го взима.
 
5. Всяко блокче, сложено най-отгоре на кулата, трябва да бъде поставено напречно на блокчетата на реда под него.
 
6. Ако по време на играта кулата се наклони или стане нестабилна, е позволено играчът да я закрепи с ръка. Това е разрешено, само ако играчът използва тази част на ръката си, която е между китката и лакътя.
 
7. Ако докато взима избраното блокче, играчът случайно премести друго блокче, е позволено тя/той да изправи другото блокче, преди да продължи с взимането на избраното блокче.
 
8. Не е позволено да се преместват две блокчета по едно и също време с ръка. Това е позволено, само ако се използва едно блокче за избутване на друго блокче на съседна позиция на същия ред, за да се постигне желаният баланс. След това преместване, играчът може да вземе желаното блокче и да го постави на върха на кулата.
 
9. По време на играта играчите не могат да променят своето място.
 
10. Тази игра приключва, когато стане невъзможно да се взимат и преместват блокчета на върха на кулата без да се наруши баланса на кулата, или когато кулата се срути.
 
11. Победител в играта е този играч, който е поставил последното блокче на върха на кулата преди края на играта.
 
12. Играчът, който е предизвикал срутването на кулата, трябва да подреди блокчетата за следващата игра.
 
Играчките „ПИНО” са изработени от висококачествена дървесина и са напълно безвредни за здравето на децата.
В производството се използва дървесина с най-високо качество и неутрален аромат. Всички повърхности са гладки и ръбовете са заоблени. За изработката на играчки „ПИНО” се използва материал от иглолистни и каучукови дървета. Играчките „ПИНО” са произведени в съответствие с европейския стандарт EN 71. Качеството се контролира по целия производствен процес. Независимо от това се правят изпитания и анализи по отношение на качество и безопасност в независима лаборатория – IHTM, Белград.
 
По този начин родителите могат да бъдат сигурни, че в ръцете на техните деца има напълно безопасни играчки, изработени от естествени материали.
 

 

Напишете коментар