Меню
Вашата количка

Кратка илюстрована история за .... изкуството

Кратка илюстрована история за .... изкуството
НОВ ПРОДУКТ
Кратка илюстрована история за .... изкуството

„Кратка илюстрована история за изкуството“ описва развитието на изкуството от праисторията през класическото изкуство и Ренесанса до кубизма, сюрреализма и модерното изкуство днес.

Изкуството на западния свят е свързано с цивилизациите, които се развили в Близкия изток и Африка. Най-ранните картини били върху стените и таваните на пещери по време на палеолита преди около 40 000 години. Животните били рисувани от хората, които ги познавали и ги ловували. Рисунките показват силата и грацията на зверовете, въпреки че хората били нарисувани катофигурки от чертички.

Малки статуи, наречени палеолитни Венери, са открити във Вилендорф в Австрия. Те са най-ранните скулптури на женската форма, издялани през около 25 000 година пр. Хр. Една от най-ранните статуи на човешко лице е Венера от Брасемпуй от слонова кост, открита в пещера в село Брасемпуй във Франция.

Когато хората се установили в общности, започнали да садят посеви и да отглеждат животни, те имали повече време да украсяват и да творят. Областта Месопотамия, наречена Люлка на цивилизацията, донесла напредък в културата с развитието на писането, математиката, астрономията и саденето на първите житни посеви. От 4000 г. пр. Хр. хората там създавали красиви произведения на изкуството, които се съревновавали с тези на Древен Египет.

Със зашеметяващите си пълноцветни изображения и съдържателен текст тази красива енциклопедия със сигурност ще очарова младия читател.

Очаквайте: „Кратка илюстрована история за военното дело“

Книги
Издател Труд
Брой страници 32
Език български
Година на издаване 2022
Корици твърди

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543987153
16.99лв
Купи