Меню
Вашата количка

Кибервойната

Кибервойната
Кибервойната

Кибервойната е световен феномен, пораждащ редица въпроси, като:


- Как започва?

- Какви са оръжията?

- Кои са световните киберсили?

- Кои са целите на кибератаките?

- Какви са пораженията?

- Възможно ли е да доведат до края на света?


Отговор на тези въпроси дава Никол Пърлрот - водеща журналистка в сферата на кибер-сигурността и цифровия шпионаж на "The New York Times". Тя пише "Кибервойната" въз основа на дългогодишни репортажи, стотици интервюта, хиляди прегледани документи и секретна информация, до която има достъп. Пълна с шпиони, хакери, търговци на оръжие и ъндърграунд герои, книгата е резултат на изумителен журналистически героизъм. Тя осветлява лицето на потайния, спонсориран от правителствата бизнес, който използва мишката, както да ни защитава, така и да ни застрашава... и междувременно да печели.


Авторката безпристрастно излага фактите не само за ахилесовата пета на съвременната демокрация - дезинформацията, пропагандата и фабриките за тролове, чрез които се води битка за съзнанието ни. Тя отива по-далеч - разкрива истината за зловредните софтуери или т.н. zero-days атаки, които са едни от най-търсените инструменти в шпионския арсенал, тъй като притежават силата тихомълком не само да следят iPhone-а ви, но и да заобиколят защитата на химически завод, да деактивират електропреносна мрежа или ядрени реактори. Кой създава тези софтуери? Как биват използвани? Какво става, когато попаднат в ръцете на злонамерени сили?


Книгата съдържа свидетелски разкази и доказателства за намесата на изборите в САЩ и в други държави. За хакването на имейлите на световни лидери като Ангела Меркел и Хилъри Клинтън или на структурите на независими държави като Катар и дори на цялата британска здравна система. За шпионирането на посолства (включително и "приятелски") от различни държави или субекти. За руския кибертероризъм срещу Украйна, за голямата хакерска атака срещу Иран с вируса Stuxnet и още много други.


Никол Пърлрот предупреждава: Нещата вече са извън контрол и киберсигурността е от първостепенна важност за всяка държава.


Защото истинската кибервойна тепърва предстои!


"Написана в напрегнатия стил на шпионски трилър и същевременно справочник, неразказаната досега история на пазара за кибероръжия - най-тайният поддържан от правителствата пазар на планетата, е ужасяващ първи поглед върху нов вид глобална война."

- The New York Times


***


Никол Пърлрот цяло десетилетие е водещ журналист в "The New York Times", където пише по проблемите на киберсигурността и дигиталния шпионаж. В миналото е отразявала събитията в Силициевата долина като репортер и редактор на Forbеs. Завършила е университетите "Принстън" и "Станфорд". Живее в Северна Калифорния със своя съпруг и сина им.

Книги
Издател Кръгозор
Брой страници 576
Език български
Година на издаване 2022
Корици твърди

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789547714557
35.00лв
Купи