Меню
Вашата количка

Ангелите на войната

Ангелите на войната
Ангелите на войната
Ангелите на войната
Ангелите на войната
Ангелите на войната
Ангелите на войната – така в Афганистан бойците от съветската армия наричат пилотите на транспортно-бойните вертолети Ми-8, които в критични ситуации носят единствения шанс за оцеляване. 
 
Тази увлекателна документална повест, чрез професионалната драма на първокласния пилот Павел Атиров, разкрива редица нелицеприятни истини за некомпетентността и неспособността на висшето държавно и военно ръководство на СССР в управлението на конфлик­ти и проблемни ситуации през 80-те и 90-те години на ХХ век – Афганистан, Чернобил и др. 
 
На практика грешките на ръководството се налага да се заплащат от редовите пилоти с цената на натоварването им до краен предел и с изпращането им на смъртно опасни, а понякога и явно гибелни задачи. Но екипажите на вертолети самоотвержено ги прие­мат и изпълняват.
 
Преминал през ужасите на 162 бойни полета и тежко раняване, в края на пилотската си кариера, след посещение в Република Южна Африка Атиров констатира: „Навремето изучавах комунизма по учебници, а се случи да го видя в чужда страна...“.
Книги
Издател Прозорец
Брой страници 280
Език български
Година на издаване 2021
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 978-619-243-106-8
17.00лв
Купи