Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

iСтив: Словото на човека прозрял в бъдещето

Гласове: 8 Рейтинг: 4.2

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

10.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789547831568
 • Автор:
 • Издател: Locus
 • Език: български
 • Размери: 20x13
 • Година на издаване: 2011
 • Брой на страници: 128
 • Корици: меки
 • Тегло: 150 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Стив Джобс остави неизлечима следа. Той никога не е пропускал да говори това, което мисли, за удоволствие на своите адвокати и за ужас на своите хулители, в прес изявленията, по време на публичните представяния на нови продукти на Apple и в интервюта.

Този гениален човек ни е дал някои от най-запомнящите се цитати за естеството на бизнеса.

Наред с всички останали почести, той е избран за „Главен изпълнителен директор на десетилетието” от списание Fortune, за „най-добре представящият се в света главен изпълнителен директор” от Harvard Business Review и за „Личност на десетилетието” от Wall Street Journal. Джобс е великият визионер на нашето време.

Подбрани от повече от три десетилетния живот на Стив Джобс в светлината на прожекторите, тази книга споделя неговите уникални и провокиращи мисълта възгледи за живота: над 200 блестящи цитати, безценни за всеки, които търси новаторски решения и вдъхновение.


Резюме на Джобс

Цел: Търся добра основа с възможности за надграждане. Искам да събарям стени, да строя мостове и да предизвиквам пожари. Разполагам със страхотен опит, с огромна енергия, с част от онова нещо, наречено прозорливост, и не се страхувам да започна отначало.
Умения: Онова нещо, наречено прозорливост, ораторски умения, мотивиране на екипи и оказване на съдействие при създаването на наистина изумителни продукти.
/резюме на Стив Джобс, www.me.com /


Визията

Ние поемаме рискове с нашата визия и предпочитам да е така, отколкото да правим продукти от вида „ аз също”. Нека другите компании правят това. За нас от значение винаги е следващата мечта.
/Продуктово събитие на Apple за компютър Macintosh, 24 януари 1984 г./


Годишната заплата на Джобс от 1 долар

Заработвам 50 цента само с присъстието си…а другите 50 цента се базират на представянето ми.
/AppleInsider, 10 май 2007 г./


Да бъдеш най-добрият

Ние няма да бъдем първите, но ще бъдем най-добрите.
/Събитие на Apple за iPhone OS 4.0, 8 април 2010 г./


Душата на новата машина

Знаете ли, ако хардуерът е мозъкът и мускулите на нашите продукти, софтуерът е тяхната душа.
/Програмна реч по време на WWDC на Apple, 6-10 юни 2011 г./Иновациите

Много компании са избрали да намалят мащабите си и може би това е правилното решение за тях. Ние избираме различен път. Нашето убеждение е, че ако продължаваме да предлагаме страхотни продукти на клиентите, те ще продължават да отварят портфейлите си.
/ Success, юни 2010 г./

Иновацията отличава лидера от последователя.
/The Innovation Secrets of Steve Jobs: Insanely Different Principles for Breakthrough Success, 2011 г./


Качеството

Ние просто искахме да създадем най-доброто, на което сме способни. Когато си дърводелец, който изработва красиви шкафове, ти няма да използваш парче шперплат за задната част, въпреки че тя е срещу стената и никой никога няма да я види. Ти ще знаеш, че е там и затова ще използваш красиво парче дърво и за задната страна. За да спиш спокойно през нощта, естетиката, качеството трябва да бъдат водещи през цялото време.
/Playboy, февруари 1985 г./


Компютрите

Проблемът е, че в сферата на хардуера вече не можете да сглобите компютър, който да е два пъти по-добър от този на някого друг. Твърде много хора знаят как се прави това. Ще бъдете щастливец, ако успеете да направите компютър, който е с една трета по-добър. И след това ще изминат само шест месеца преди някой друг да ви настигне.
/Rolling Stone, 16 юни 1994 г./


Компютрите като инструменти

Компютърът за мен е най-забележителният инструмент, с който някога сме разполагали. Той е еквивалентът на велосипеда за ума ни.
/Memory and Imagination, 1990 г. /


Кредо

Не е направено, докато не бъде разпространено.
/Folklore.org, януари 1983 г./


Самото пътуване е отплатата.
/Folklore.org, януари 1983 г.

Организацията е ясна и лесна за разбиране, и много логична. Всичко се опрости. Това беше една от моите мантри – фокус и простота.
/Business Week Online, 12 май 1998 г./


Мъдростта

Бих изтъргувал всички мои технологии за един следобед, прекаран със Сократ.
/Newsweek, 28 октомври 2001 г. /


Отличните постижения

Хората често съдят за вас по резултатите, които постигате, затова се фокусирайте върху резултата. Бъдете мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която отличните постижения се уважават.
/Steve Jobs: The Journey in the Reward, 1987 г./


Парите

Когато бях на двайсет и три струвах малко над милион долара, на двайсет и четири - над десет милиона, а на двайсет и пет - над сто милиона долара, и това не беше важно за мен, защото никога не съм го правил за пари.
/Triumph of the Nerds, PBS, юни 1996 г./


Пасивното срещу активното мислене

Ние мислим най-общо, че гледате телевизия, когато искате да изключите мозъка си, и работите на компютър, когато искате да включите мозъка си.
/Macworld, 2 февруари 2004 г./


Потенциалът на служителите

Моята работа не е да бъда приятен и удобен на хората. Моята работа е да ги правя по-добри.
/CNNMoney.com: Fortune, февруари 2008 г./


Приоритетите

Вашето време е ограничено, затова не го губете като живеете живота на някого друг. Не се оставяйте в капана на догмата – която е да живеете с резултатите от мисленето на други хора. Не оставяйте шума от мненията на другите да заглушава вашия собствен вътрешен глас. И най-важното, имайте смелостта да следвате сърцето и интуицията си.
/Обръщение в началото на учебната година в Университета Станфорд, 12 юни 2005 г./


Парите

Да бъда най-богатият мъж в гробището не е от значение за мен… Но да си лягам вечер в леглото и да си казвам, че сме направили нещо чудесно – това е нещото, което е важно за мен.
/CNNMoney, 25 май 1993/


Фокусът

Хората си мислят, че „фокус” означава да кажат „да” за нещото, върху което трябва да се фокусират. Но това изобщо не е вярно. Това означава да казваш „не” на стотиците други добри идеи, които са ви хрумнали. Трябва да избирате много внимателно. Аз съм точно толкова горд от нещата, които не съм направил, колкото от тези, които съм направил. Иновацията е да казваш „не” на хиляди неща.
/Световната конференция на разработчиците, организирана от Apple/


Великите идеи

В крайна сметка, става въпрос за вкус. Става въпрос за това, да откриеш най-добрите неща, които човешките същества са направили, и след това да използваш тези неща в това, което правиш. Пикасо има една поговорка: добрият художник копира, великият художник краде. И ние винаги сме били безсрамни по отношение на кражбата на велики идеи и според мен, част от това, което направи Macintosh велик беше, че хората, работещи върху него, бяха музиканти и поети, и художници и зоолози, и историци, които в същото време бяха и най-добрите компютърни учени в света.
/Triumph of the Nerds, PBS, юни 1966 /


IBM

Добре дошли. IBM. Сериозно… И поздравления за вашия първи персонален компютър. Да се даде истинска компютърна мощ в ръцете на отделния човек вече подобри начина, по който хората работят, мислят, учат, комуникират и прекарват своето свободно време. Компютърната грамотност бързо се превръща във фундаментално умение, като четенето или писането.
/Печатна реклама на Apple в The Wall Street Journal, 24 август 1981/

IBM иска да ни измете от лицето на земята.
/Fortune, 20 февруари 1984/

Да се правят самонадеяни изказвания

Разбирам привлекателността на бавното изгаряне, но аз лично съм човек на големите експлозии.
/Harvard Business School: Working Knowledge for Business Leaders, 16 юни 2/003

Напишете коментар
Още книги от автора "Джордж Беъм"