Меню
Вашата количка

Да откраднеш тайната на хляба

Да откраднеш тайната на хляба
Да откраднеш тайната на хляба
Да откраднеш тайната на хляба

Книгата на Валерия Андреева „Да откраднеш тайната на хляба" съдържа 12 разказа и „Девет кратки писма”. Издадена е от ИК „Пламък”, София, редактор Георги Константинов.
В разказите вниманието е насочено към вътрешния свят на героите, но също така и към всичко онова, с което кореспондира този вътрешен свят. Героите са наши съвременници, живеят в настоящето, но успоредно с това отправят поглед към миналото и бъдещето, които са взаимно свързани и често са провокация да се търси връзката между причина и следствие. Разказите „Среща”, „Разкажи моята история”, „Моят АХ се отчая от мен”, „Да откраднеш тайната на хляба”, Как той срещна Ада”, „Кой съм аз”, „Труден разговор в началото на пролетта”, „Конете на залеза”, „Все още се чудя”, „Да си тръгнеш”, „За всяко нещо си има причина”, „Минзухареният ден” предлагат интересни комбинации от очакваното и изненадващото, докосване до неща все важни за отделния човек.
Животът и смъртта, любовта и щастието, истината и лавината от въпроси, усмивката и преоткриването са част от темите, които са в същината на книгата. Защото човекът не е само биологичен вид – той е сложна комбинация от мисъл и чувство, от желания и стремежи, от светлина и мрак, от знание и догадки.

Във втората част на книгата деветте кратки писма са без конкретен получател и без конкретен подател. Могат да бъдат от всеки до всеки. В тях е втъкана любовта към живота, стремежът към проумяване на неговите тайни и пътят към щастието за отделния човек. Всяко от писмата има и кратък послеслов, а подписът гласи „С обич. От мен”, което е своеобразно послание от автора към негово величество читателя.

Книги
Автор Валерия Андреева
Издател Пламък-София
Език български
Размери 19x13
Година на издаване 2012
Брой на страници 114
Корици меки
Тегло 250 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 978-954-2924-07-4
10.00лв
Купи