Меню
Вашата количка

Избрано

Избрано
Избрано
Избрано

„Навремето Георги Господинов спонтанно формулира: Едвин Сугарев не пише стихотворения - пише книги. Аз бих казала: по-скоро концентричните кръгове са метафората на неговото писане. Концентрични кръгове, вглъбяващи се отвън навътре. В този смисъл Едвин Сугарев не пише и книги - пише книга. Пише Книгата. (...) Това е и поезия на микроскопичните вглеждания. А ако трябва да направя обобщение за творчеството му - бих го нарекла космогонична поезия, задвижвана от архетипното сцепление на героя и съзерцателя."
Елка Димитрова
„Безброй са и сцените на любовното, неговите театрални жестове, но и неговите метаморфози. Безброй са начините и формите да се усеща, да се преживява, да се мисли и постига любовта. Тук, в тези поеми, любовта е вечност, тя е абсолют. Тя се самоопределя - за нея няма външна мярка. Тя няма нужда от други основания, освен самата себе си."
Михаил Неделчев
„Една драматична поезия, в чиито предимно широки, плавно разгърнати стихове кънти неистово разместване на пластовете в социалното битие и съзнание, едно апасионато, което изведнъж придобива пронизваща острота и безизходна сложност, с угрижено търсене на съпричастие в прямотата на разкрепостеното слово
Иван Теофилов

Книги
Автор Едвин Сугарев
Издател Нест Прес
Език български
Размери 14x21.5
Година на издаване 2013
Брой на страници 304
Корици меки
Тегло 388 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786199017210
15.00лв
Купи