Меню
Вашата количка

Моето време: Животът от кандилото до компютъра

Моето време: Животът от кандилото до компютъра
Моето време: Животът от кандилото до компютъра
Моето време: Животът от кандилото до компютъра

Дечко Лечев е завършил история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий". Доктор по философия, старши научен сътрудник по история. Повече от 22 години (до 2007 г.) е директор на Регионалния исторически музей - Шумен. Успоредно с административните си ангажименти се занимава и с изследователска работа.
Автор е на монографиите „Дарителството през Възраждането", „Златна книга на дарителството в Шуменския край", „Лекарят на людските страдания (д-р Никола Блъсков)", „Шумлян, град великий под Балкана" и „Легенди от „люлката" на България". За книгата „Шумлян.." през 2004 г. му е присъдена „Награда на Шумен" за научни изследвания. Написва учебник за студенти по музейно дело. Автор е на няколко десетки статии в научни издания.
Съставител и редактор е на книгите „Съприкосновения с личности на духа и перото" от Диньо Божков, „Басни за деца и родители" от Н. Блъсков, „Животоописание" от д-р Стефан Смядовски и „Предизвикани спомени" от Веселин Смядовски.

Книгата „Животът от кандилото до компютъра" е единствената му до сега историко-публицистична книга. Тя е илюстрация на неговата наблюдателност и преценка на историк по протичащите в България обществени процеси през последните 50-60 години. Написана е на жив и разбираем език, което я прави достъпна за широк кръг читатели.

Книги
Автор Дечко Лечев
Издател Славена
Език български
Размери 20x14.5
Година на издаване 2009
Брой на страници 272
Корици меки
Тегло 235 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789545797729
8.00лв
Купи