Меню
Вашата количка

Невъзвращенка

Невъзвращенка
Невъзвращенка
Невъзвращенка

Октомври 1968 г. Шестнайсетгодишната Калина и майка й напускат за пръв път България. Крайната цел на пътуването им е Куба. Престояват 24 часа в Прага. Миговете, прекарани в сърцето на обсадения град, ще разтърсят из основи душата на младото момиче. Вече нищо няма да е както преди. Три години по-късно, въоръжена с цялата си смелост, решителност и находчивост, Калина ще поеме пътя на изгнанието, сама, с пет долара в джоба си и няколко поеми на Гарсия Лорка. Тя напълно съзнава, че няма път назад. Знае, че няма да види отново нито родината си, нито родния си град, нито близките си.
От Източна Европа към Северна Америка, от комунизма към капитализма, от юношеството към майчинството - това е разказ за едно изключително пътешествие, пропито от стремежа към свободата.
Родена в София, Соня Ангелова емигрира в Квебек в началото на седемдесетте години. Публикува три стихосбирки, автор е на множество статии за разични литературни вестници и списания. "Невъзвращенка" е първият й роман. Живее в Монреал и е член на Съюза на писателите от Квебек.

Книги
Автор Соня Ангелова
Издател Сиела
Език български
Размери 14x21
Година на издаване 2013
Брой на страници 168
Корици меки
Тегло 220 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789542812784
5.00лв
Купи