Меню
Вашата количка

Триумфът на лешояда. Роман

Триумфът на лешояда. Роман
Триумфът на лешояда. Роман
Изчерпан
Триумфът на лешояда. Роман

Александър Томов е роден в град София през 1944 година. Завършва българска филология в СУ “Св. Климент Охридски” през 1972 г. Работи като журналист в Радио София и като кинодраматург в Студия за игрални филми Бояна. В периода от 1997 г. до 2001 г. е председател на СЕМ. Томов е автор на поетични творби, белетристика, кинодраматургия, публицистика. Сред най-известните му произведения са: “Корупция”, “Новобогаташи”, Четвъртата власт” и серията “Лешоядите”, включваща “Мечът на групировката”, “Милион от лукавия”, “Концерт за лешояди” и „Триумфът на лешояда”. Творчеството му е удостоено с множество награди. Филми по негови сценарии и идеи са участвали на международни фестивали в Берлин и Москва. Книгите му са превеждани на английски, немски, руски, испански, полски, чешки, унгарски, словашки и др.

Серията "Лешоядите"
Поредица политически трилъри, които динамично и драматично отразяват проблемите на нашата съвременност. Една поредица за живота на днешния българин – отчаян и вярващ, губещ и печелещ, страдащ и мечтаещ, отричащ и приемащ прехода с всичките му зашеметяващи промени.
Поредица за власт и пари, за българските олигарси, които превърнаха държавата в лична собственост. Истината за нас самите, която се чете на един дъх.
Издадените книги от серията са „Мечът на групировката“, „Милион от лукавия“ и „Концерт за лешояди“.

Целият нов живот на Емил Дъбов е кървава касапница. След изпълнените поръчкови убийства, за които е платил милиони, той стъпва на родна земя. Лешоядите очакват завръщането му в България. Във войната за надмощие няма правила, победеният излиза от двубоя мъртъв…
Дъбов се явява непреодолима пречка към парите и властта. Четирима олигарси се събират на гръцки остров, за да решат съдбата на боса на босовете. Средствата са ясни, целта е една: физическото унищожение на Дъбов. Всеки действа по свой план. Готови са да направят и невъзможното, за да го ликвидират.
Дали ще успеят? Само 24 часа след срещата им Дъбов се сдобива със запис на заговора. Напрежението расте. Въздухът е нажежен и трепти в очакване на следващия ход…
Глутницата тръгва по следите на Дъбов… Кой ще тържествува след порeдния ожесточен сблъсък?

Книги
Автор Александър Томов
Издател Хермес
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2008
Брой на страници 310
Корици меки
Тегло 340 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789542605980
9.95лв
Уведоми ме