Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Улица без име

Гласове: 7 Рейтинг: 4.4

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789542803171
 • Автор:
 • Издател: Сиела
 • Език: български
 • Размери: 21x14.5
 • Година на издаване: 2008
 • Брой на страници: 336
 • Корици: меки
 • Тегло: 300 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

КАПКА КАСАБОВА е родена през 1973 г. Израства в София. През 1990 г. семейството й се премества в Англия, а по-късно в Нова Зеландия. Преди четири години Капка Касабова се завръща във Великобритания. Издала е на английски език четири стихосбирки, два романа и множество пътеписи. Дебютната й книга във Великобритания е УЛИЦА БЕЗ ИМЕ.
След като седемнайсет години обикаля света, Капка се връща в България и със смесени чувства на обич и омерзение открива колко много родната страна - а и самата тя -се е променила. В компанията на роднини, стари приятели, случайно срещнати хора и натрапчиви призраци от миналото Капка пътува към сюрреалистичните сцени от детството си, когато магазините са празни, а стените имат уши. Спира на забележителни места, изпитвайки на гърба си неволите на пътешественика. С любопитството на емигрант, с неподкупна откровеност и безпощадно чувство за хумор тя рисува абсурдите и чудатостите на своето минало и на историята на страната си.

„С пътуването през детството и родната страна Капка Касабова разбива една цяла берлинска стена на безразличие към България. Днес всички ние живеем с последиците от паднали стени - икономически, политически и културни. В днешния глобален свят всички ние сме българи."
в. Сьнди Таймс

„...без да изпада в самосъжаление, Капка Касабова показва колко е трудно да бъдеш един от десетките хиляди, които напускат Източна Европа през последните двайсет години, за да започнат от нулата на друго място. Изключителна книга."
в. Гардиън, Миша Глени, историк, автор на „Балканите" и „МакМафия"

„Не са много пътеписите, които имат въздействието на УЛИЦА БЕЗ ИМЕ. Капка Касабова... ни кара да видим света по съвсем различен начин. Тази книга е истинско съкровище."
Пико Айър, пътешественик, есеист

„Към вълнуващите спомени от детството... Капка Касабова добавя и един отрезвяващ разказ за видяното и анализираното при завръщането й в посткомунистическа България. ...неустоимо четивна комбинация между мемоар и пътепис."
Весна Голдсуърти, автор на „Измислянето на Руритания" и „Чернобилски ягоди"

„Утвърдила се на литературното поприще като автор на пътеписи, Капка Касабова... два пъти прекосява родината си и, движейки се обратно на часовниковата стрелка, връща времето назад - в миналото на България, доколкото миналото е все едно друга страна..."
Джон Макристьл, литературен критик, Нова Зеландия
Напишете коментар
Още книги от автора "Капка Касабова"