Меню
Вашата количка

Задругата

Задругата
Задругата
Изчерпан
Задругата
Задругата
Задругата
Абсолютен бестселър!
 
Ще счупи рекорда по продажби, така че обърнете особено внимание. Колкото повече продадете, толкова повече ще продавате.
 
Първата допечатка ще излезе на 15-ти март, а следващата на 22-ри март. За да си направите правилно сметката.
 
 
 
 
 
 Йезуити, тамплиери, масони, Опус Дей, илюминати… Те са се провалили. Защото всички са разбрали за тях. Истински успялата тайна кауза е онази, за която никой никога не чул. А като изпълни мисията си, тя сама решава как да се разкрие и каква последна цел да постигне.
 
От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно братство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България. Една тайна сила, за която за пръв път ще разберете, превръща поробения и унизен народ в доминиращ на полуострова…
 
Къде изчезват най-добрите български воини няколко години преди падането под робство? Къде е изгубеното злато на Дракула – внукът на най-близкия до Шишман български деспот? Кой превръща един поет с нежна душа и осмиван от московските първенци, в най-страшния цар на Русия? Много отговори, които единствено ще пробудят нови въпроси…
 
Откъс от книгата и корица може да свалите от тук:
 
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2297100560536636&set=a.1608423779404321&type=3&theater
 
А това са няколко думи за книгата от автора:
 
Тази книга е написана да е толкова интересна, че да накара Бойко Борисов да прочете втора книга в живота си… :)
 
Така иронично-провокативно, авторът ни представи творбата си.
 
Тази книга всъщност не може да се представи. Тя трябва да се прочете. Тя е за това как надеждата възниква в най-голямата тъмнина. Един от членовете на журито, в конкурса в който участва, а нарече „бъдещ бестелър“. Защото започнеш ли я, не можеш да я оставиш.
 
Това е книга която разбива всички страхове и комплекси на българина, и ги превръща в самочувствие. Ако мислите, че „преклонената глава, остра сабя не я сече“, е най-големият ни позор, то почакайте да прочетете книгата. Ако мислите, че сме малки, то се подгответе за изненади. Но ако очаквате патриотарска мегаломания и величествени илюзии, също се подгответе за изненади. Тази книга е разум, прагматизъм и обосновани мечти…
 
Това е книга за победата, там където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане…
 
Това е книга за Прераждане и вечност…
 
Много приказки, а не ви казахме нищо за нея… :)
 
За да не ви лишаваме и от песъчинка от удоволствието, което заслужавате…
 
Йезуити, масони, тамплиери, Опус Дей, тайни общества и мистика… Ако сте чули толкова много за тях, то е защото те са се… провалили. Няма по-голям неуспех за едно тайно общество, от това всички да научат за него.
 
Това е истинската философия на тайните общества, а всичко, за което сте чули, е бледо копие на реалността. Един не много сполучлив опит да се реализира частица от някакво познание, която случайно е попаднала у някого, без да разбира целостта и смисъла. Именно поради тази причина практически всички подобни общества на западната култура са се сгромолясали...
 
Достатъчно е да зададем въпроса, възможна ли е възвишена кауза, без да се убие алчността? Възможна ли е? Или този първичен човешки порок може да бъде оставен да се развихри? Ако погледнете всички ордени и братства на западната култура, ще видите, че алчността присъства. Тя не е убита, приема се за даденост? Нима дори само това не е достатъчно, за да доведе до провал? А колко други слабости човешки, освен нея има. И всички трябва да се обмислят и овладеят, преди да се създаде кауза. Независимо тайна или явна, кауза неозаптила човешката греховност, е обречена.
 
Именно затова и всички знаем всичко за „тайните“ общества на Западна Европа. Те са станали известни, победени от самата неовладяна същност на човека, и са разрушени, когато са изглеждали на върха си.
 
Тамплиерите са заличени за една нощ от френския крал с български произход Филип Хубави.
 
Тевтонците са разбити на върха на мощта си от един полски крал с дървени крепости.
 
А масоните и илюминатите са псевдо-общества, обединяващи наивници, за да отвличат вниманието от истинските тайни движения.
 
Всяка истинска власт е тайна. Запомнете това, то важи и днес. Власт, която не е тайна, е уязвима и слаба. Тя е мишена на всеки свой съперник, и всяка нейна грешка се плаща скъпо.
 
Тайната е огромна сила, а ако нещо остане тайно до края на мисията си, то мисията е в най-висока степен успешна.
 
Лишени от пълното познание, коренящо се в древността на Изтока, и пренесено в Европа от конните народи, западните култури никога не са успели да създадат истинска тайна и ефективна организация, която да постигне конкретни цели, и да функционира с векове.
 
И когато му дойде времето, дори и с разкриването си, да постигне реална цел…
 
Но някои други са успели…
 
От Автора
Книги
Автор Добри Божилов
Издател Лексикон
Брой страници 448
Език български
Година на издаване 2019
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9786192201999
19.95лв
Купи