Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Защо не сме социалисти

Гласове: 9 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

1.95 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789544278304
 • Автор:
 • Издател: Абагар
 • Език: български
 • Размери: 23x16.5
 • Година на издаване: 2009
 • Брой на страници: 120
 • Корици: меки
 • Тегло: 180 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Екслузивно от ХЕЛИКОН !

За заявки на едро:
e-mail : c_sklad@helikon.bg
тел : 0878 159617"Защо не сме социалисти" е книга от 11 автори, която тези дни излиза от печат.
Сборникът е реплика към "Защото сме социалисти"- съчинение на министър-председателя Сергей Станишев, което бе разпространено на последния конгрес на управляващата партия през ноември миналата година.
Председателят на Българската социалистическа партия твърдеше, че трудът му е насочен към лявомислещите и другарите му по партийна принадлежност, защото вярата им била разколебана.
На корицата ликът на автора беше подреден до баба Тонка Обретенова, Карл Маркс, Николай Добрев, Тони Блеър, Никола Вапцаров, Сеголен Роаял, Йордан Радичков, Нелсън Мандела, Пабло Пикасо, Джон Ленън и други според Станишев "привърженици на лявата идея". Но кой знае защо липсваха Ленин, Сталин, Мао Цзедун и Ким Ир Сен.
Авторите на "Защо не сме социалисти" слагат на корицата на своята книга Алберт Айнщайн, Димитър Талев, Александър Солженицин, Елин Пелин, Фьодор Достоевски, Шарл дьо Гол, Роналд Рейгън, Андрей Сахаров, Димитър Петков, Борис Христов, Райко Алексиев, Албер Камю, Антоан дьо Сент Екзюпери, Захари Стоянов, Николай Бердяев, Иван Вазов, Христо Явашев-Кристо, Мик Джагър, Змей Горянин, Борис Пастернак, Пенчо Славейков и други.
А в центъра - между Стефан Стамболов, Маргарет Тачър, Никола Мушанов и Уинстън Чърчил - намига един клоун.
Автори в книгата са Георги Мишев, Георги Данаилов, Кръстьо Кръстев, Йордан Попов, Любослава Русева, Михаил Вешим, Йосиф Перец, Ганчо Савов, Георги Господинов, Стефан Вълев и Васил Станилов. Художник е Николай Пекарев.
Георги Данаилов е автор на есе за произхода и провала на социалистическата идея. Георги Мишев описва своя абсурдна среща с Тодор Живков, когато изключват писателя от БКП заради участието му в Комитета за спасяване на Русе от екологичната катастрофа през 1988 г.
Кръстю Кръстев в стила си на автор от в. "Стършел" описва на какво е приличала София по време на "Световния фестивал на младежта и студентите" през историческата за света 1968 г.
Георги Господинов разсъждава на тема как са се появявали и как изчезваха в магазините стоките по време на "реалния социализъм". Текстът на Михаил Вешим е за потрисащите му впечатления от кратък престой в Северна Корея…
За въведение на сборника авторите са избрали надписа на Паметника на жертвите от Унгарската революция през 1956 г., издигнат пред парламента в Буда Пеща. Той гласи:
"Комунистическата система се провали във всяко отношение. Но би било твърде неразумно, ако повярваме, че сме се отървали от комунистите. Голяма е опасността, че те като узурпатори на провалилата се система ще запазят това, което са плячкосали, и постовете във властта.
Който не познава Сибир, не познава Съветския съюз."

Напишете коментар
Още книги от автора "Георги Данаилов и др."