Меню
Вашата количка

Архетипът на Ковача

Архетипът на Ковача
Архетипът на Ковача
Архетипът на Ковача
Архетипът на Ковача
Архетипът на Ковача
"Архетипът на Ковача" е етнологично и историческо прочуване на Професор Анатол Анчев, чиято научна работа е позната в Институт по етнология и фолклористика в БАН, той има и докторска степен по филологически науки, както и е ръководител и създател на Семинали по аналитичнопсихологическа антропология.
 
В "Архетипът на Ковача" Професор Анатол Анчев анализира образа на Ковача от гледна точка на аналитичнопсихологията. Това включва дълъг път на описание започващ от индивидуацията, минавайки през залежите, които за първи път са открити в земните недра, как е започнало изкопаването на рудата и добиването на метал, което е завършило с производството на желязо. Следват изковаването на материала и достигането да реализацията на предмета от желязо. 
 
Книгата завършва този преглед с приложението в бита на хората на изработения предмет, както и неговите реални ползи в развитието на човека, което има връзка с открития психически проблем, неговото разрешаване и достигането до оцелостяване на личността, което превръща целия този път в сложна и криволичеща линия изпълнена с проблеми и конфликти всеки, от които аналитично свързани и преживяни.
Книги
Издател Леге Артис
Брой страници 244
Език български
Размери 12x19
Година на издаване 2016
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789548311762
12.00лв
Купи