Меню
Вашата количка

Атентатите на ХХ век

Атентатите на ХХ век
Атентатите на ХХ век
Атентатите на ХХ век
Атентатите на ХХ век
Атентатите на ХХ век
"Атентатите на ХХ век" е историческа книга, в която Иван Първанов е направил подбор на редица покушения, заговори или политически убийства от миналото, които са били насочени към световни и към български лидери.
 
Началото на политическите атентати най-вероятно е възникнало преди много векове, когато недоволен човек от ситуацията, която е определяна от управниците е грабнал първия камък и го е запратил по лидера на общността си. Друг може би е скочил срещу същия с прът в ръка с идеята да бъде на неговото място. Доказателство според което, както в древния живот, така и днес, мотивът на атентатите срещу политиците е бил един и същ, физическото премахване на управляващия и отнемането на властта му, както и присвояването на всичките му привилегии.
 
В "Атентатите на ХХ век", Иван Първанов описва най-интересните атентати, които биват успешни или осуетени. В тях мишени са били имена като Владимир Путин, Бил Клинтън, Алеко Константинов, Георги Марков, Райко Даскалов, Александър Стамболийски, Барак Обама, Стефан Стамболов, Ана Линд, Салвадор Алиенде, Зоран Джинджич и други. 
Книги
Издател Millenium
Брой страници 368
Език български
Размери 13x20
Година на издаване 2017
Корици меки
Тегло 281

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789545153877
15.00лв
Купи