Меню
Вашата количка

Булгарика - Ираника

Булгарика - Ираника
Булгарика - Ираника
Булгарика - Ираника
Булгарика - Ираника
Булгарика - Ираника
"Булгарика - Ираника" е сборник, който включва доклади с важно световно и историческо значение. Те са събрани от проведената научна конференция. Нейното съществуване е в името на сто и петнадесет години дипломатически отношения между две републики - България и Ислямска република Иран. Конференцията беше проведена през 2012 година, месец октомври.
 
Докладите, които са представени в "Булгарика - Ираника" са с историческо и културно значение и за двете страни, а обсъжданите теми представляват една своеобразна разходка назад във времето. Освен с приветствено слово на научната конференция бе излъчен и документален филм. Темите, които бяха обсъдени са свързани със събития от четвърти до седми век засягащи Източната римска империя и иранските народи. Бяха обсъдени и етнокултурни характеристики на двата народа, както и взаимното влияние от този период. Съответно бяха направени паралелни анализи по темата. Бяха представени и ранни литературни данни писани от персийците за древните български племена. 
 
Освен проблеми свързани с произхода, на конференцията бе обърнато внимание и на българо-иранските лингвистични паралели.
Книги
Издател Тангра ТанНакРа
Брой страници 352
Език български
Размери 14x20
Година на издаване 2016
Корици меки
Тегло 501

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789543781393
15.00лв
Купи