Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

История на 50 века Т.2

Гласове: 6 Рейтинг: 3.6

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

84.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #1118583000009
 • Автор:
 • Издател: УИ
 • Език: български
 • Размери: 29x20
 • Година на издаване: 2005
 • Брой на страници: 934
 • Корици: твърди
 • Тегло: 1157 грама
 • Баркод: 1118583000009
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Тази книга е необикновено и всеобхватно описание на времето в историята на народите на Европа, Азия (където са Китай и Индия), Африка, Америка (със САЩ и държавите на майте и инките) и Океания. Огромният по обем материал е синтезиран посредством формиращите исторически процеси, събития и явления. Вниманието на автора е съсредоточено и върху времето, и върху названията, които са предадени възможно най-близо до оригиналното им звучене.
За професионалиста тя е незаменим и изчерпателен справочник, включващ и лесно ползваем научен апарат, а за обикновения читател - едно твърде любопитно четиво, криещо изненадващо пътуване в световната история. Предназначена е за историци, дипломати, журналисти и за всички, които имат интерес към историята.


"В областта на историята - един от нвй-търсените жанрове, любознателният читател, пък и специалистът, се изправят пред огромен масив от факти, част от които малко познати. Факти, които изискват осмисляне въз основа -на новата информация и новите научни разработки. Такава синтезираща литература представлява предложеният от Александър Димитров справочник."
Проф. Георги Бакалов

"50 века история" е безспорен принос към енциклопедичните трудове, с които разполага българското книгоиздаване. За читателя е почти невъзможно да си представи какъв огромен труд, воля и интелект са вложени в този световен справочник. Една концептуално изпълнена всеобхватна изследователска задача."
Антонина Желязкова, Международен център по проблемите на малцинствата и културните взаимодействия

"Безспорна, навременна и задълбочена работа за народите на Земното кълбо, за които разбираме още колко много можем да научим."
Бончо Азманов, главен редктор на списание "Анали"

"...изключително либералният подход на автора към всеки един народ. Не става дума за малки и големи, за бедни и изостанали, за зависими и велики народи. Става дума за равноценни култури, разглеждани с безпристрастието на анализатор."
Борис Петров, Институт по физика

"Опознаването на цялото многообразие и красота на човечеството, формирали се през вековете, ни помага да разберем по-точно себе си."
Георги Гошевски, историк

"Мисля се, че това, което е направил Александър Димитров за историята, наподобява това, което е направил Менделеев за естествените науки."
Христо Салмов, преподавател

"Безценно помагало, което човек трябва да има в своята библиотека."
Красимир Русев, юрист

"Налагало ми се е да правя справки в различни издания, но често информацията е недостатъчна, а транскрипцията -неточна. "50 века история" решава успешно тези проблеми."
Божидара Ненова, преподавател

Напишете коментар
Още книги от автора "Александър Димитров"