Меню
Вашата количка

Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато

Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато
Скитник в мрака. По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато

По стъпките на Вълчан войвода и неговото злато.

В тъмата на миналото като скитници в мрака се появяват силуетите на безброй герои, дали живота си за свободата на България. Някои от тях са безвъзвратно забравени, други честваме всяка година, а трети, въпреки че не са официално признати, са намерили място в сърцата на хората.


Най-известният и обичан такъв герой е Вълчан войвода, който и днес живее в паметта на народа ни чрез митове, легенди, песни и писания. Освен с героичните си подвизи Войводата е познат и като основен вдъхновител и участник в стотици иманярски предания.


В книгата си "Скитник в мрака" журналистът Ирена Григорова изследва всички възможни източници, които разказват за живота, подвизите и митичните златни съкровища на Вълчан войвода. Тя ни води на незабравимо приключение - посещаваме местата, свързани с живота му, виждаме неразчетени карти и криптирана хайдушка азбука и научаваме невероятни истории.


Ирена Григорова е позната на телевизионната и литературната публика с работата си върху изясняването на българската история. В авторската си поредица "Мистичната България", която се излъчва в предаването "Преди обед" по bTV Ирена от години подрежда заплетени пъзели, свързани с отминали епохи и забравени герои. "Прастари времена" е втората книга на авторката и първа с научнопопулярна насоченост

Книги
Автор Ирена Григорова
Издател Апостроф
Брой страници 192
Език български
Размери 14х21
Година на издаване 2022
Корици меки
Тегло 277

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789542962892
16.00лв
Купи