Меню
Вашата количка

Смъртоносна схватка. Спомените на един германски офицер за Източния фронт

Смъртоносна схватка. Спомените на един германски офицер за Източния фронт
Смъртоносна схватка. Спомените на един германски офицер за Източния фронт

​В ада на Втората световна война "Източният фронт" е епицентърът на сраженията. Готлоб Бидерман е воювал в този смъртоносен боен театър от 1941 до 1945 година и неговите мемоари възкресяват истинската картина на войната. Спомените на командира на противотанкова част Бидерман са завладяващ и отрезвяващ разказ на един от милионите безименни германски войници, които са се сражавали на този жесток фронт.


Ранен пет пъти и награден с множество отличия за храброст, Готлоб Бидерман участва в бойните действия в Крим и обсадата на Севастопол, в смъртоносните битки в горите южно от Ленинград и завършва войната в Курландския чувал. Разказът на Бидерман развенчава мита за победоносната германска армия, която безпроблемно побеждава на Изток. Въпреки необятните територии, превзети от германците през първите месеци на операция "Барбароса", войната с Русия едва започва...


На финала на мемоарите си Готлоб Бидерман разказва и за 3-годишния си престой в сталинските лагери за германски военнопленници - една тема, която е "бяло петно" в мемоарната литература за Втората световна война.


Книгата е част от поредицата "Хроника".

Книги
Издател Прозорец
Брой страници 416
Език български
Година на издаване 2022
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786192432096
20.00лв
Купи