Меню
Вашата количка

Атентатът

Атентатът
Атентатът
Изчерпан
Атентатът

В претъпкан ресторант в Тел Авив влиза уж бременна жена и внезапно взривява бомба, която крие под роклята си. През целия зловещ ден доктор Амин, израелец от арабски произход, оперира една след друга многобройните жертви на кървавото покушение. По-късно съобщават, че безмилостното камикадзе е собствената му жена.
Отхвърлен от довчерашните си приятели, жестоко разпитван от полицията, хирургът извършва своето страшно пътуване в ада: за да разбере защо най-скъпото му същество тръгнало по пътя на безумните убийства, той се среща със зовящи за свещена война имами и с фанатици, готови да жертват живота си за палестинската кауза. Хуманистът иска заедно с читателите да стигне до същината на неразрешимите проблеми, които превръщат съвременния свят в ожесточено бойно поле на религии и манталитети.

Известният алжирски писател Ясмина Кадра, познат на българските читатели с романа си „Кабулските лястовици", е роден през 1955 г. в алжирска Сахара. Истинското му име е Мохамед Мулесехул. Днес той е един от най-значимите гласове на арабския свят по света и достоен посланик на френското художествено слово. Романите му са преведени в седемнайсет страни. „Кабулските лястовици" е избрана от вестник „Сан Франциско Кроникъл" за най-добра преведена книга в САЩ.

Книги
Автор Ясмина Кадра
Издател Прозорец
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2008
Брой на страници 192
Корици меки
Тегло 160 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789547335882
9.80лв
Уведоми ме