Меню
Вашата количка

Да оцелееш сред вълци

Да оцелееш сред вълци
Да оцелееш сред вълци
Изчерпан
Да оцелееш сред вълци

"Да оцелееш сред вълци" е една изповед, излизаща извън рамките на познатото, описваща един житейски път, извървян благодарение на невероятната сила на духа."
1941 година. Родителите на Миша, бегълци в Белгия, са депортирани. Семейството, което я укрива, е на прага да я предаде на нацистите и малкото момиченце решава да избяга. На Изток. Доколкото е разбрала, родителите й са някъде там...
Белгия, Германия, Полша, Украйна...От село на село, Миша краде, за да се изхранва и облича. В гората я приютява семейство...вълци. Тя ще усвои поведението им и ще бъде приета в глутницата. В продължение на няколко седмици не е сама...
През тези четири години на скитане сред осеяната с огън и кръв Европа Миша се сблъсква с жестокостта на хората и човечността на животните. В края на пътуването си попада отново в света на хората. Да успее да се адаптира, обаче, е ново изпитание...

Близо десет години след първата публикация на книгата, след като е преведена на 18 езика и е създаден игрален филм по нея, авторката Миша Дефонсека или Моник Дьо Ваел, както е истинското й име, признава пред света, че тази история е измислена. Следва най-големият литературен скандал на 21 век.

"Аз не съм специалист в отношенията между хората и вълците, но съм експерт по всичко, свързано с гоненията на евреите в Европа и съм длъжен да отбележа, че такава фамилия, като „Дефонсека", не съществува в нито един от архивите със списъци на евреи. "
Един от най-известните специалисти по въпросите на Холокоста, историкът Максим Щайнберг, в интервю пред белгийската телевизия и вестник „Ле Соар".

„Това е моята история. Не е истинска история, но е моята история, моят начин да оцелея. Предлагам ти да се поставиш на място, на мястото на онова 4-годишно момиче, което се е чувствало толкова изгубено. "
Авторката пред вестник „Ню Йорк Таймс".

Най-забавното в тази история не е това, че тя се оказва измислица, не е дори разкритието, че Миша Дефонсека, не е еврейка, а родителите й са арестувани от нацистите, не защото са евреи, а защото са участвали в Съпротивата, не е дори това, че е изминала сама повече от 3000 километра, прекосявайки военна Европа. Най-забавното е, че милиони хора по света са повярвали на тази история.
Агенция "Ройтерс".

Книги
Автор Миша Дефонсека
Издател Вакон
Език български
Размери 21.5x14.5
Година на издаване 2008
Брой на страници 264
Корици меки
Тегло 300 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789549535099
15.00лв
Уведоми ме