Меню
Вашата количка

Дългият път за никъде

Дългият път за никъде
Дългият път за никъде
Дългият път за никъде
Дългият път за никъде
Дългият път за никъде
Чарлз Уилямс е едно от сериозните имена в класическото криминале. В неговите книги няма кръв, полицейски екшъни и объркани убийства. Но има герои, които с плътността на образа си и със силата на внушенията, които правят, извеждат иначе криминалния роман до нивото на сериозна литература. Нещо, което го могат само майсторите.
Майк е комарджия. Просто комарджия, който се изхранва нелошо от своите умения. Докато в един прихлупен от дъжда ден в един безличен бар в един краен квартал той не се натъква на бога на мошениците "принц Чарлз". И съвсем не случайно, както се оказва впоследствие.Поканен е да участва в една афера, от която могат да се спечелят доста пари. Майк би отказал, ако на везните не бе поставен един тягостен спомен за фалит и смърт, будещ омраза и желание за мъст, ако към него не бе се присъединила и Кати - приятелка в детските години, любовница в младежките, съпруга в по-зрелите, а сега… просто непозната партньорка в играта. Едно иначе много сложно ужилване, от което той да получи и пари, и отмъщение за едно убийство.
И той приема. Длъжен е да приеме да участва. Мечтал е цял живот за отмъщението…
После нещата се развиват все по-бързо и объркано, докато след много спиращи дъха ситуации не дойде успехът, но с него няма и хепиенд. Защото омразата си е отишла, отмъщението е консумирано, но е останал горчивият привкус на усещането, че с Кати са пътували за никъде… Останало е разбирането, че дори и сервирано студено, едно отмъщение не може да бъде цел на живота. Че животът има и други измерения, други страни.
Книги
Автор Чарлз Уилямс
Издател Компас-Варна
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2007
Брой на страници 256
Корици меки
Тегло 230 грама
Баркод 1641412000005

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789547012011
6.50лв
Купи