Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Дамата от Амстердам. Игри с тъмното минало

Гласове: 18 Рейтинг: 4.2

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

9.98 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789549420593
 • Автор:
 • Издател: Персей
 • Език: български
 • Размери: 20x13
 • Година на издаване: 2007
 • Брой на страници: 400
 • Корици: меки
 • Тегло: 300 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Два криминални романа в един том от "руската Агата Кристи". Страниците им са осеяни с престъпления и загадки, с хитроумни психологически и сюжетни ходове. Действието на "Игри с тъмното минало" се развива в българския град Созопол.

"Дамата от Амстердам": Връщайки се от почивка, която й е помогнала да дойде на себе си след развода с мъжа й, Лара намира в дома си непознат мъж. Той е дяволски красив и очарованата жена запраща по дяволите мисълта да извика милиция. Запознава се с "госта" и разбира, че в апартамента го е настанила на квартира някаква възрастна жена, която е взела предплата и веднага е изчезнала. Пленена от харизматичната му външност, Лара му разрешава да остане. Но прибирайки куфарите си в килера, тя намира чужда дамска чанта със следи от кръв. На следващия ден открива още една. Когато се разчува за серия убийства, свързани с крупни обири на сейфове, се оказва, че следите водят към нейния дом...

"Игри с тъмното минало": Когато Валентина изчезва, едва на третия ден започват да говорят, че е била убита. По-късно, бягайки от проблемите си, съседката й Маша заминава да лекува душевните си рани на почивка в България - в Созопол. И там среща изчезналата Валентина, която минава край нея, сякаш не я познава. В същото време друг руски турист умира неочаквано. Дали това е инфаркт или убийство?
За авторката:
Определяна като "руската Агата Кристи", Анна Данилова е авторка на 40 криминални романа. Още първият от тях - "Когато ме нямаше", й осигурява дългогодишен договор с най-голямото руско издателство. Сега тя е един от най-продаваните му автори.
Има едновременно музикално и литературно образование. В Консерваторията е завършила теория на музиката и пиано, а в Литературния институт "Максим Горки" - литература.
Книгите й се преиздават постоянно, а критиците я наричат "кралицата на психологическата интрига" и "руската Агата Кристи".
Пътува много извън Русия. Няколко месеца може да бъде в Германия, после в Турция или България. Възприема се като гражданин на света. По думите й неин дом може да стане всяко едно място, стига да има електрически контакт, в който да включи лаптопа си.
Място на действие в романа й "Игри с тъмното минало" е българският град Созопол, където рускиня среща своя позната, смятана за убита, а не след дълго умира руски турист. Главната героиня трябва да разгадае сложната плетеница от престъпления.
Романът е написан през есента на 2005 г., когато Анна Данилова е била на почивка в Созопол. Казали й, че това е тих, приказен град, същински музей. "Направи ми колосално впечатление. В този град усещаш мистика на всяка крачка - шумът на морето, мъглата, свечеряването, тъмнината. Сякаш е подготвен като декор за заснемането на мистичен трилър. Но най-силно впечатление ми направиха некролозите, които са разлепени навсякъде. Разхождаш се и от тези некролози те гледат сякаш живи хора. Тогава ми се стори, че видях моя съседка, която изчезна преди време безследно и от милицията решиха, че може и да е убита. И това беше подтикът да напиша романа "Игра с тъмното минало" - разказва писателката.
За по-малко от две години романът вече е претърпял в Русия няколко издания.

Напишете коментар
Още книги от автора "Анна Данилова"