Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Дан за ангелите

Гласове: 5 Рейтинг: 4.3

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

9.98 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789549420500
 • Автор:
 • Издател: Персей
 • Език: български
 • Размери: 20x13
 • Година на издаване: 2007
 • Брой на страници: 352
 • Корици: меки
 • Тегло: 458 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Отлично познаваща света на олигарсите, Марина Юденич създава този роман, в който прави психологически разрез на лъскавия им и скъп начин на живот, потопен в мащабни престъпления и интриги. Това е и роман за жестоката борба на една жена да се измъкне от оковите на съпруга си, изградил финансова империя, премазвайки всичко и всички по пътя си. Преди години двамата са пристигнали от провинцията, за да завладеят Москва, напълно уверени, че много скоро столицата ще се окаже в краката им. Във времето на промените те успяват да постигнат мечтите си. Но в живота нищо не се дава даром. За успеха трябва да се плати. Той заплаща, обричайки се на живот на ръба, тя - на мъчителен брак с човек, когото е обичала, но бруталното отношение на който е превърнало любовта й в страшна омраза...
Ще дойде момент, когато тя ще заеме мястото му в офиса, в прозорците на който се оглежда Кремъл. Финансовата империя е изправена пред банкрут и тя сама трябва да се справи с това, но й предстои да разнищи една загадка, скрита в тайнствен средновековен замък край Лоара.
Юрист и психолог, журналист и политически пиар, Марина Юденич е един от най-популярните руски писатели днес. Била е шеф на пресслужбата на президента Елцин, при управлението на който се родиха руските олигарси.
За авторката:
Завършила е Московската юридическа академия и психология в Сорбоната в Париж. Работила е като шеф на пресслужбата на президента Елцин. Водила е популярни телевизионни предавания, което е дало повод да я наричат руската Опра Уинфри. Постоянно е в полезрението на медиите - всички се интересуват от това какво облича, къде ходи, от трите й брака... Познава се лично с Ив Сен Лоран, Еманюел Сение и много звезди от сферата на изкуството и модата във Франция, до където често пътува. Считана е за най-интелигентната руска авторка на трилъри и криминални романи - не само умее да заплита интригуващи сюжети, но е майстор и на психологизма. Езикът й е богат, ярък, образен и красив, стилът - оригинален и четивен. Често съчетава криминалния сюжет с елементи на мистика. Само от "Сент Женвиев дьо Боа" са продадени 3 000 000 екземпляра в Русия.


В живота няма нищо случайно - за всичко се плаща
Интервю с писателката

- Бихте ли обяснили смисъла на заглавието на романа "Дан за ангелите"?
- Най-хубавият и скъп коняк се получава, когато отлежава с години. С течение на времето част от него се изпарява и точно това наричат дан за ангелите - данъка, лептата, която отива за тях, за да се превърне питието в нещо божествено и неповторимо.
- Имате специално отношение към България. Истина ли е, че първата ви любов е бил българин?
- Откакто се помня обичам България. Като малка няколко пъти родителите ми са ме водили на почивка на вашето Черно море. Тук ми купиха и първия ми парфюм - "Българска роза". Като ученичка се подстригвах като Лили Иванова, която тогава имаше наистина луда популярност у нас. А за българина е вярно. Той беше първата ми любов, като изключим детските ми увлечения в незряла възраст. Но си остана платонична любов. Беше доста по-голям от мен. Излизахме заедно, ходехме на кино. Аз дори тогава се блях запалила да уча български, купувах си български вестници, каквито можеха да се намерят в Русия.
- В романите ви мистиката заема много важно място. Дали това е свързано с факта, че сте изучавали нетрадиционни езотерични практики в Африка и Латинска Америка?
- Завърших психология в Сорбоната в Париж. Имахме преподавател африканец, с който направихме няколко експедиции. Изследвахме работата на шаманите, вуду-магията, които се оказаха, че са по-скоро психотехника, а не на мистично дело. Така и аз в романите си вплитам мистика, но в крайна сметка се опитвам да я обясня със средствата на разума - да намеря рационално обяснение на мистичните явления. Това всъщност са психологически техники за манипулация на съзнанието. През деветнадесети век диктофонът или телевизорът щяха да изглеждат мистични неща. Сега са нещо съвсем нормално.
- Друга характерна черта на романите ви е, че те са напълно съвременни, но винаги в тях има връзка с миналото. Как гледате на миналото?
- Миналото е нещо, което не може просто да загърбиш, все едно, че не го е имало. Идеята е, че за всичко се плаща. В живота няма нищо случайно, всичко е свързано. Злото не може да остане ненаказано. За лошото, сторено в миналото, ще заплатят потомците. Затова трябва да правим добро!

Напишете коментар
Още книги от автора "Марина Юденич"