Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Хамилтън: Кодово название Coq Rouge

Гласове: 7 Рейтинг: 4.2

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.99 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #978-954-8308-18-2
 • Автор:
 • Издател: Персей
 • Език: български
 • Размери: 20x13
 • Година на издаване: 2009
 • Брой на страници: 448
 • Корици: меки
 • Тегло: 350 грама
 • Баркод: 9789548308182
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Шпионски трилър от автора на „Рицарят тамплиер”, който превръща собствения си опит и журналистическите си разследвания в изобличаващ роман от класата на Лъдлъм и Форсайт.
Убит е един от шефовете на шведските спецслужби, оглавяващ отдела за борба с тероризма. Заплетената нишка на случая трябва да разплетат двама криминалисти ветерани и младият агент Карл Хамилтън, преминал специално обучение в базата на военноморските сили на САЩ и ФБР в Сан Диего. Дирите водят към Близкия Изток, където е подготвена тайна терористична акция под наименованието “план Далет”. В опасната международна игра се оказват замесени спецслужбите на няколко държави...
Марк Хамил (Люк Скайуокър от „Star Wars”), Лена Олин, Питър Стормеър и Стелан Скарсгард са звездите, които се снимат в екранизациите на романите от серията „Хамилтън” на Ян Гиу.
Ян Гиу днес е най-експортната шведска марка в литературата, както „АББА” в попмузиката и „Волво” в автомобилната индустрия.

Критици и читатели сравняват поредицата с главен герой Хамилтън с романите за Борн от Робърт Лъдлъм и за Джеймс Бонд от Ян Флеминг. Но Ян Гиу отново предлага нещо различно и оригинално – шпионските му романи ни най-малко не са копия на вече популярни чужди бестселъри, а въздействаща проза, изпълнена с напрежение и сюжетни обрати. И най-вече – имат реална, взета от живота първооснова.
Познавач на историята и настоящето на Близкия Изток, Ян Гиу отново поставя проблема за диалога между различните култури там. Част от действието на този роман се развива в съвременен Йерусалим, там, където преди векове се разгръща действието на трилогията „Рицарят тамплиер”.
Това е първият роман от поредицата книги, всяка от които е със свой самостоятелен сюжет. Общото между тях е присъствието на главния герой Хамилтън.
„Хамилтън” е една от най-успешните шпионски поредици в света. Продадена е в милиони екземпляри, като само в Швеция те са над 5 млн. екз.

Карл Хамилтън е млад и богат. Наследил е акции, чиято стойност се е увеличила многократно, и той вече е мултимилионер. Притежава графска титла. Завършил е политология и информатика в университета в Южна Калифорния, САЩ. На 29 години е, все още необвързан, и се радва на свободен ергенски живот, позволяващ му неангажиращи връзки. Изобщо, води живот, достоен за завист.
Всъщност той е вербуван от спецслужбата на военното разузнаване – като един от новото поколение оперативни агенти. Успоредно с образованието си в университета на Южна Калифорния той завършва специализираната школа в Сан Диего, която е подведомствена на военноморския флот на САЩ и на ФБР. Там е обучен да влиза с взлом, да преследва, да се бие, да взривява, да убива...
Неговият наставник – бивш шеф на шведските спецслужби, го внедрява в службата за сигурност на Управлението на полицията. Заедно с две ченгета ветерани на него е поверено разследването на убийството на Аксел Фолкесон.
Хамилтън трябва да проследи връзката на убийството на антитерорист № 1 на Швеция и терористична акция под кодовото название “план Далет”.
Дирите го отвеждат в Близкия Изток. Той трябва да издири убиеца и да неутрализира подготвяната терористична операция.
Напишете коментар
Още книги от автора "Ян Гиу"