Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Хрониката на цар Давид

Гласове: 19 Рейтинг: 4.1

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

10.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789543301546
 • Автор:
 • Издател: Унискорп
 • Език: български
 • Размери: 21x14
 • Година на издаване: 2008
 • Брой на страници: 280
 • Корици: меки
 • Тегло: 260 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Минават столетия, времето си тече, рушат се царства и храмове, а историята обрасва с красиви легенди. Оказва се лесно не само да подправиш историята, но и да я пренапишеш по поръчка – заповед.
Хрониката на цар Давид е оригинална, иронична версия на добре познати библейски сюжети.
Синът на великия библейски цар Давид – Соломон, иска да затвърди властта си и да докаже на света, че е представител на древна, прославена династия. На изтъкнат писател - историк той поръчва хроника за удивителния възход, благочестив живот, героични дела и велики постижения на Давид, цар на Израил и Юдея. Писателят съвсем добросъвестно издирва съвременници на цар Давид, свидетели на държавни и военни събития, получава достъп до секретни библиотеки. Въз основа на документи и разкази написва хроника…, но тя няма нищо общо с поръчаната от цар Соломон. Авторът е изправен пред съд и осъден.
В основата на романа е заложен конфликтът между твореца и тоталитарната държавна машина. Как да съхраниш в тази битка своето достойнство, как да отстояваш правото си да казваш истината? Какви компромиси със собствената съвест си принуден да направиш и каква цена ще платиш?
Освен вълшебна източна приказка, “хрониката” на Щефан Хайм е библейски и исторически роман, но и съвременна история за жестоки нрави, корупция, предателство и достойнство, написана изящно.

Цял живот съм на страната на угнетените.
Щефан Хайм

Германският писател, журналист и политик Хелмут Флиг с псевдоним Щефан Хайм, е роден през 1913 г. в семейството на еврейски търговец. Завършва гимназия в Берлин. След подпалването на Райхстага емигрира в Чехословакия, а през 1935 г. - в САЩ. Участва във Втората световна война като офицер от американската армия и е сред съюзниците, дебаркирали в Нормандия. В знак на протест срещу войната в Корея връща военните си отличия на американското правителство и през 1952 г. се завръща в ГДР, където работи като журналист в “Берлинер Цайтунг”. Първоначално като емигрант-антифашист е с привилегировано положение, но след критиките срещу Ерих Хонекер зорко е следен от ЩАЗИ. Изключен е от Съюза на писателите и произведенията му са забранени. След обединението на Германия Хайм е депутат в Бундестага. Умира в Йерусалим през 2001 г., където е на конференция, посветена на Хайнрих Хайне.
Книгите си пише на немски и на английски език. Романите му “Пет дни през юни”, “Несигурен приятел”, “Хрониката на цар Давид”, “Радек” са световни бестселъри.
Щефан Хайм е почетен доктор на университетите в Берн и Кеймбридж, носител е на наградата “Хайнрих Ман”, националната награда на ГДР и наградата на Йерусалим.
Напишете коментар
Още книги от автора "Щефан Хайм"