Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Имигрантката

Гласове: 14 Рейтинг: 4.1

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

13.99 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789544915612
 • Автор:
 • Издател: Жанет-45
 • Език: български
 • Размери: 20x14
 • Година на издаване: 2009
 • Брой на страници: 272
 • Корици: меки
 • Тегло: 315 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Увлекателен и високо художествен разказ за историята на млада жена, която избягва от повсеместната мизерия в българската си родина, настъпила след падането на комунизма, и емигрира във Виена, за да открие себе си чрез този ирационален акт на освобождение.
Авторът умело описва както трагичните, така и комичните моменти в изпъстрения с обрати живот на необикновената си героиня, като повествованието се води от нейно име и се отличава с великолепен автентичен език.

Историята на героинята е събрана в рамките на по-малко от едно денонощие. Докато я придружаваме по време на обичайния й работен ден във виенска кръчма, в поредица от ретроспекции пред нас се разкриват възлови преживявания от нейното минало – от началото на 60-те до средата на 90-те години от ХХ в. – които се преплитат с делника й на нелегална имигрантка.
Прецизно композираният и стилно написан роман за живота на главната героиня Лена разказва за:
идиличното детство в отдалечено миньорско селище в Родопите; трудните тийнейджърски години и бягството от провинциалното тесногръдие на родния край в един колкото краткотраен, толкова и катастрофален брак; усилията за отглеждане на двете й деца като самотна майка в големия град.
Когато Лена вече вярва, че е успяла да се справи с проблемите си, комунистическият режим рухва, а с него и цялата страна потъва в невъобразим хаос.
Главната героиня е принудена да остави децата в България и да потърси щастието си като нелегална имигрантка във Виена. Там болката от раздялата със синовете й и постоянният страх от изселване в крайна сметка я принуждават да се реши на брак по разум с австриец.
Едва в последния момент обаче тя променя решението си и така получава шанс за себеосъществяване – нещо, за което се е борила цял живот.

Румен М. Еверт е германец, но е живял дълги години в чужбина, като двайсет от тях е прекарал само в Англия. През последното десетилетие живее с българската си съпруга в Пловдив и Берлин.
През 80-те и 90-те години на миналия век е публикувал няколко книги на немски и английски, сред тях биография на Боб Марли и детската книга „Бодилът“. След това заедно с режисьора Гернот Краа написва едноименен сценарий, който е успешно филмиран през 1991 г.
„Имигрантката“ е първа книга от трилогията „Отвъд Ландщрасе“, която разглежда тематично дихотомията на две европейски култури: латинско-западната и гръцко-източната. Втората част е пикаресков роман, в който трагедията в България се третира от комедиен аспект. Третата книга описва последните земни дни и смъртта на старец в българска провинция, докато в Манхатън рухва Световният търговски център.

Напишете коментар
Още книги от автора "Румен М.Еверт"