Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Корени

Гласове: 15 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

18.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789546770738
 • Автор:
 • Издател: Фондация Българска литература
 • Език: български
 • Размери: 14x22
 • Година на издаване: 2012
 • Брой на страници: 420
 • Корици: меки
 • Тегло: 543 грама
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Вилдан Четин е родена в Измир. Работи като продуцент и асистент-режисьор към различни телевизионни канали и продуцентски компании. Защитава докторат към Института по обществени науки в Университета Мармара, специалност Радио, телевизия и кино. През този период започва да пише текстове за реклами за редица турски и чуждестранни рекламни агенции, работи като режисьор. В света на литературата дебютира с трилогията си Корени, Гласове и Ама.
Мъжете са като птиците, още преди да си разбрала какво се случва и той е отлетял от гнездото. Ако имаш дете обаче, нещата стоят по друг начин. Тогава вече е пощенски гълъб с вързано краче, а ти си тази, която държи въжето. Ако свидетелството ви за брак е нещо като полица за теб, то децата са безспорно най-тежкия ферман. Ако забележиш, че започва да недоволства, от време на време му разхлабвай въжето. Ако пък видиш, че иска да отлети надалече, тогава го издърпай обратно и затисни задника му.

Отзиви от пресата за романа „Корени”, Вилдан Четин

*
„Дали това не е протестът на един писател, възмутен от случващото се по света и от непрекъснатото използване на непознатото във Вселената против човечеството? Думите й са директни, далече от всякаква двусмислица, открито назоваващи нещата... А може би зад критиката и нападките срещу рутината в живота се крие едно добро сърце? „Корени” е роман изключително близък до своя читател... И въпреки че става дума за един роман, историята в него е дотолкова действителна, че сякаш всичко се случва в уличката зад ъгъла...”
Гамзе Акдемир, в. „Джумхуриет”

*
„Романът „Корени” няма да ви помогне в откриването на отговорите, напротив - той дори ще ви подтикне да си задавате още повече въпроси. В читателя се събужда любопитството за случващото се след това, или за събитията преди това. Книгата, която привлича внимание с ироничния си и гневен изказ, разкрива потресаващи истини от света на модерния човек.”
в. „ХаберТюрк”

*
„... да полудееш, означава да се освободиш изцяло. Може би именно заради това, т.е. само за да може да подпомогне освобождаването му, в „Корени”, втората книгата от трилогията си, Вилдан Четин позволява да се чуе гласът на възрастния, благороден и малко суров герой Талат Кавак. И сред този хаос от преплитащи се гласове маските променят собствениците си.”
Мурат Кара, сп. „Коридор” (литературно списание)

*
„След последната страница угасих светлината. Пред очите ми се редуваха сцените останали в съзнанието ми... Последните редове, които прочетох, бяха написани толкова реалистично и някак смущаващо убедително... Чувствах се така, сякаш се опитвах да се отърся от нещо случило се тук, в съседната стая.”
Ипек Киган, сп. „Hillsider”

Напишете коментар
Още книги от автора "Вилдан Четин"