Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

ЛЕЙДИ СЮЗАН

Гласове: 19 Рейтинг: 4.3

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #978-954-319-139-0
  • Издател: Шамбала
  • Език: български
  • Година на издаване: 2017
  • Брой на страници: 272
  • Корици: меки
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

В сборника са включени романът в писма „Лейди Сюзан” (Lady Susan), недовършеният роман „Сандитън” (Sanditon, 12 глави), както и недовършеният ръкопис „Семейство Уотсън” (The Watsons, 5 глави).
По епистоларния роман „Лейди Сюзан” е направен най-новият филм по Джейн Остин – Love & Friendship (Любов и приятелство, 2016) в главната роля – Кейт Бекинсейл.
 
ЛЕЙДИ СЮЗАН
Лейди Сюзан е чаровна, изящна, с остро чувство за хумор. Природата щедро я е надарила с всичко необходимо, за да осъществи користолюбивите си стремежи. Себична и привлекателна, дамата не се спира пред нищо, за да се добере до богатство и положение в обществото, като усилено крои брачни планове са себе си и за дъщеря си, докато поддържа връзка с женен мъж. За разлика от повечето героини в литературата от ХІХ в., Лейди Сюзан е красива, интелигентна и остроумна и активно търси компанията на по-млади мъже. Тя е в центъра на поредица от събития, балове и срещи, а настъпилата неочаквана развръзка доказва, че в този свят има възмездие и справедливост...
 
СЕМЕЙСТВО УОТСЪН
Мистър Уотсън е пастор и вдовец с двама сина и четири дъщери. Най-малката му дъщеря, Ема, е отгледана от заможна леля, в резултат на което е по-добре образована и възпитана от сестрите си. След повторния брак на леля си, Ема е принудена да се върне в бащината къща, където е силно подразнена от грубите и недодялани опити на двете средни сестри да си намерят съпрузи. От друга страна, Ема е привлечена от разумността и добрината на най-голямата си сестра, Елизабет. Съседи на Уотсънови са сем. Осбърн, стар аристократичен род. Ема привлича вниманието на младия, груб и несръчен лорд Осбърн, докато една от сестрите й жалко преследва арогантния му приятел Том Масгрейв. Набор второстепенни герои представляват потенциални избраници за братята и сестрите на Ема. Мистър Уотсън е тежко болен в първите глави на романа и Остин споделя със сестра си Касандра, че той ще умре в развоя на сюжета. Ема ще откаже предложение за брак от...
 
САНДИТЪН
Романът разказва за Шарлот Хейууд, най-голямата от дъщерите в семейство на джентълмен от Съсекс, живееща все още у дома на родителите си. Каретата на г-н и г-жа Паркър от Сандитън се преобръща на хълм в близост до дома на Хейууд. Г-н Паркър е контузен при катастрофата, каретата се нуждае от ремонт и семейство Паркър се настаняват в дома на семейство Хейууд за две седмици. Г-н Паркър разказва с умиление за Сандитън, град, който допреди няколко години е бил малко, непретенциозно рибарско селище. Със своя бизнес партньор Лейди Денъм г-н Паркър се надява да превърне Сандитън в модерен морски курорт. След ремонта на каретата и подобряването на крака на г-н Паркър, семейството му се връща в Сандитън, заедно с Шарлот като тяхна лятна гостенка.
При пристигането си в Сандитън Шарлот се среща с жителите на града. Особено място сред тях има лейди Денъм, два пъти вдовица, която е получила цяло състояние от първия си съпруг и по-малко от втория. Лейди Денъм живее със своята бедна племенница Клара Бреретон, мила и красива, но обедняла млада дама. В Сандитън живеят също бедните сър Едуард Денъм и сестра му Естер, племенници на лейди Денъм от втория й съпруг. Сър Едуард е описан като глупав и много червендалест мъж, макар и добре изглеждащ...
 
Въпреки че самата авторка скромно описва работата си като „малко парченце слонова кост, не по-голямо от няколко сантиметра, което обработвам с толкова нежна четка, че въпреки огромните ми усилия, резултатът е почти незабележим”, последната книга от поредицата оставя у читателя усещането за среща с ненадминат майстор на словото.
Напишете коментар