Меню
Вашата количка

Лулу

Лулу
Лулу
Лулу

Франк Ведекинд (1864-1918) е един от големите немски драматурзи и поети, сочен като предшественик на експресионизма, оценяван като класик на съвременния театър.
Неговите многобройни пиеси, обикновено преследвани и забранявани, му създават името на смел критик на фалшивия морал на обществото, в което живее.
По времето. Когато Франк Ведекинд е жив, драмите „Земният дух" и „Кутията на Пандора" са придружени от големи театрални скандали и сериозна намеса на цензурата. Обединена от самия автор по-късно под заглавието ,Лулу", тази двойна трагедия днес се оценява като основното произведение на неговия живот.

Хората не се познават един друг, не знаят кой какъв е. Само който не е човек, познава другите. Всяка дума, която казват, е невярна, лъжа е. Те не знаят това, защото днес са едни, а утре други - в зависимост от това дали са яли, пили и любили, или не. Само тялото си остава за известно време непроменено и само децата имат разум. Възрастните са като животните, никой не знае какво върши. Когато са най-щастливи, хленчат и стенат, а когато са изпаднали в най-голяма беда, се радват и на най-малкия залък. Странно е как гладът лишава хората от силата да понасят нещастия. Но когато са сити, те превръщат света в килия за изтезания, готови са да захвърлят живота си, за да задоволят един свой каприз... Дали има хора, изпитали щастие от любовта? За тях щастието се състои в това да могат да спят добре и да забравят всичко... Господи, благодаря ти, че не си ме създал като тях...

Книги
Автор Франк Ведекинд
Издател Пигмалион
Език български
Размери 20x14
Година на издаване 2007
Брой на страници 190
Корици меки
Тегло 230 грама
Баркод 1144632000003

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789549402254
17.99лв
Купи