Меню
Вашата количка

Любов и други зависимости. Роман

Любов и други зависимости. Роман
Любов и други зависимости. Роман
Любов и други зависимости. Роман
Любов и други зависимости. Роман
Любов и други зависимости. Роман

Един ден, докато Нат Айдъл пише статия на компютъра си в някакво кафене, край него минава непознато момиче и оставя в ъгъла на масата му сгънато листче. След това бързо излиза. Изненадан, Нат тръгва след нея, отваря бележката и втрещен прочита: „ВЕДНАГА се махай от кафенето!" Подпис няма.
В следващата секунда кафенето експлодира.
Зашеметен от взрива, окървавен, но по чудо цял, Нат се втурва към развалините в безумен опит да открие спасителната бележка. Защото почеркът му напомня за нещо колкото страшно, толкова и невъзможно...
От тук нататък всяка стъпка го изправя пред необясними и ужасяващи изпитания, в епицентъра на които Нат се чувства като опитно зайче, безпомощен да разбере кой си играе жестоки игри с него и най-вече защо. Ясно е само, че всички искат да се докопат до лаптопа на един самоубил се несретник. Но какво толкова има в него?
Бомбардиращите го събития държат Нат на ръба на изтощението и на косъм от смъртта, а светът около него започва да му изглежда все по-недействителен.
Подмяна - най-изтънченото и непредотвратимо покушение. Дигиталното превъплъщение на лъжата в идеални образи може да е наистина омагьосващо - коя всъщност е красавицата от скрийнсейвъра? Какво е истина и какво е безумие? Какво е любовта? Разполага ли човек със своя мозък, щом виртуалните фокусници могат да го скрият в електронната поща? И какви послания му пращат от там?... Представяне, Показ, Видимост - трите богини на виртуалната подмяна, зад чиито прекрасни лица се зъби смъртта. Да отгатне техните гатанки за Нат означава да намери единствения изход и да спечели обратно живота си.

„Мат Риктъл е дяволски талантлив - дебютният му роман е ултрамодерен, умен и в същото време страшно увлекателен" - Дейвид Лис, носител на литературна награда „Едгар"

„С този пристрастяващ трилър Мат Риктъл би могъл да стане бардът на ай-под поколението" - Рупърт Холмс

„Мат Риктъл е невероятен! Написал е страхотен трилър за любовта, обсебеността и несвободата в нашата кибер-епоха. След като прочетох „Любов и други зависимости" ми идеше да застрелям компютъра си."- Стивън Кунц

Книги
Автор Мат Риктъл
Издател Ергон
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2009
Брой на страници 320
Корици меки
Тегло 252 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789549625318
12.00лв
Купи