Меню
Вашата количка

Месия

Месия
Месия
Изчерпан
Месия

Харизматичният Джон Кейв е един от многото проповедници, подвизаващи се в САЩ. Учението му – че смъртта е далеч за предпочитане пред живота – първоначално набира малцина последователи. Ала когато бива подпомогнато от масирана телевизионна кампания и подплатено от "теология", сътворена от историка Юджийн Лутер, посланието на Кейв завладява тълпите и полага основите на нова религия, която бързо взема връх над християнството и исляма. Събитията съвсем излизат от контрол, когато теорията за "доброволната смърт" се превръща в доктрина и дневен ред за печелещата милиони корпорация на Кейв...

"Месия" е ужасяващо убедителна творба, смесица от сатира и пророчество. Видал обръща наопаки християнската митология, за да създаде религия, базирана на смъртта; но плашещото в случая е това, че ни кара да повярваме не само в способността на западната цивилизация да се примири с подобна религия, но и с по-лошото – да я сътвори."
Елизабет А. Лин

"Месия" има едно качество, което обикновено липсва в антиутопичните романи – внушението, чувството, че описаните случки по своята същност са истинни."
Деймън Найт

"С изобретателност и остроумие Гор Видал се присмива на човешкото лековерие и глупост. Резултатът е брилянтна сатирична фантазия."
Sunday Times

Книги
Автор Гор Видал
Издател Фама
Език български
Размери 21x14
Година на издаване 2009
Брой на страници 272
Корици меки
Тегло 360 грама
Баркод 1146514000002

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 1146514000002
14.00лв
Уведоми ме