Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Пауновото перо. Роман

Гласове: 20 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

13.50 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9543300801
 • Автор:
 • Издател: Унискорп
 • Език: български
 • Размери: 21x14
 • Година на издаване: 2006
 • Брой на страници: 518
 • Корици: меки
 • Тегло: 448 грама
 • Баркод: 9789543300808
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Съдбата на жената от мита до модерното ежедневие...

В Солун на фестивал на женското творчество се срещат седемте героини: Ива - писателка, Катя - автор на пърформанси от неконвенционалните изкуства, Биля - нейна сестра, Мира - скулптор, Сърна - художник-приложник и Лана - телевизионна журналистка. За шест дни те ще успеят да разгадаят тайната на пребиваването си на този свят, ще открият, че всеки е творец на своята съдба, а най-трудното в земния живот е да останеш верен на себе си и призванието си...

Историите на героините са разказани в най-добрите традиции на криминалния, психологическия и любовния роман, на притчата, в която царица е жената - Богиня. Съдбите на отделните героини са проследени ретроспективно чрез алюзията за библейското сътворение в шест дни, а общата им съдба - съдбата на жена, е прозряна в митовете за Богинята с много имена, но с едно лице: Лилит - първата жена на Адам, Изида - съпруга и сестра на Озирис, Хера - съпругата на Зевс, Мокош - славянската Богиня майка, Сарасвати - съпругата на бог Вишнну и Мария - Божията майка. Така “Пауновото перо” показва в нова светлина идеята за извечната съдба на жената като пазителка на живота с неговото тайнство и утвърждава идеята, че единствено любовта ще спаси човечеството.

Романът може да бъде разчетен и като културологичен разказ за трънливия път на твореца, като легенда за истинската любов, без която творческият акт е невъзможен, като притча за огромната болка и неописуемата радост, които съпътстват творческата себеотдаденост.

" Лиляна Хабянович Джурович е литературен феномен в своята страна!..."
Сп. “Литературен диалог”
(Франция)

" Лиляна Джурович извайва съдбите на героите си, като под привидно спокойното протичане на историята изведнъж разкрива най-потайните кътчета от човешката природа, подобно на разказите на Антон Павлович Чехов..."
Сп. “Днес”
(Чехия)

Лиляна Хабянович Джурович е родена през 1953 г. в град Крушевац. Завършва Икономическия институт в Белград. Работи като банков служител, в компания за международен туризъм и като журналистка. От 1996 г. се посвещава само на литературна дейност. Основава и свое издателство. Публикува повече от десет романа. Носителка е на пет награди “Златен бестселър”, на две “Специален златен бестселър”, получава две отличия “Хит либер”, наградите “Перото на Кочич” и “Печат”. Тя е единственият писател с три награди на Народната библиотека на Сърбия за най-четени книги в страната. Международният биографичен център в Кеймбридж цитира само двама автори от Сърбия и Черна гора в статията “Кой кой е сред писателите и авторите по света” - Добрица Чосич и Лиляна Хабянович Джурович. Нейни романи са издадени в Македония, Хърватска, Гърция, Чехия, Италия и Франция.
Напишете коментар
Още книги от автора "Лиляна Джурович"