Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Пред и зад кулисите

Гласове: 19 Рейтинг: 4.3

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

7.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: Изчерпан
 • Продукт: #9545793090
 • Автор:
 • Издател: Славена
 • Език: български
 • Размери: 20x14.5
 • Брой на страници: 314
 • Корици: меки
 • Тегло: 350 грама
 • Баркод: 1431318000007
Продуктът е изчерпан!

Попълнете вашите данни и ще ви уведомим по имейл, когато е наличен отново.

В този излязъл от баланса си свят за някои хора една книга върху изкуството е нещо излишно или луксозно, тъй като за тях съществуват много по-важни неща. Но за мен тя е един скромен културен принос и надежда, че хората и светът не са изгубили своя шанс.
Позовавам се на думите на един мъдър държавник, който казваше, че трябва да се отнасяме много внимателно към своето културно наследство и че носим отговорност какво ние ще завещаем на бъдещите поколения.
Как живея сега?
Какви са личните ми занимания?
Музикална дейност развивам през зимните месеци. През лятото се отдавам на нещо, което характеризира втората ми същност, а именно работата със земята: градинарство, овощарство, лозарство, винарство, строежи и разкрасявания... и плуване!
На колко съм години? Не знам! И не ме питайте, защото моята майка ме роди "без набор"... Въобще думите "години" и "възраст" не съществуват за мен дори впредставата ми. Аз съм ги забравила и не е необходимо да бъда подсещана от общо съществуващата мания за възраст и старост. Мото на живота си направих схващането на големия естет Жан Кокто: "Човек трябва да живее много дълго, за да научи изкуството да стане млад." Забележете! Не да "остане", а "да стане" млад. Не става дума за кичене с нещо преходно, каквото е младостта, а за нещо константно, даже в прогресираща деменция (форма). Това е житейска мъдрост, философия, наука за живота, мироглед. Повеля за вечна, бликаща, неизчерпаема духовна и душевна свежест. Но за мене може да се знае едно: родена съм в трийсетте години от последното столетие на миналото хилядолетие през месец май (уточнявам се, за да не бъда сбъркана с рицарите тамплиери!).
Който иска, да изчислява сам. Тук вече е необходима почти математика, толкова далеч лежи тази дата. И без друго математиката и музиката вървят заедно. Или: музиката е математика със сърце (без да изключвам сърцето при математиката...).
И въпреки многото лазарници тази книга е написана без очила и само на дневна светлина. Щастлива съм, че станах свидетел на Милениума и на обединението на Евр. Почти не е имало ден, в който да съм пропуснала дневната си гимнастика или да спра да се възхищавам на природата.
Каква музика предпочитам да слушам?
Например концерта на шумящи дървета и песните на цъфнали поляни. Въобще обичам паузите. И те са музика. Моите преуморени музикантски уши слушат с удоволствие тишината. Но когато търсят музика, тя е най-често клавирна. С този инструмент сам израснала и го обичам, като че ли имам нужда от неговия звук. Разбира се, увлечена съм и от оркестровата и вокалната музика. Зависи всъщност от творбата. Леката муза - рок, поп, шлагери и пр. - е за забавление, за танцуване, за разтуха и лично за мене - кратко развлечение, но не и за постоянно слушане. За тази цел у нея би ми липсвала субстантността.
В живота не са ми били чужди и никакви радости и никакви скърби. Скърбите не пожелавам на никого, а радостите пожелавам на всички, които прелистват тези страници. Нека всеки от читателите ми се чувства обичан. Да! Аз обичам хората (точно сега, когато вярата в човека и неговата доброта са разколебани!), иначе нямаше да мога да пея за всички: за бедни и богати, за учени и неуки, за добри и лоши, за редовни и престъпни, за малки и големи - просто за всички!
И така, моля, приемете моето откровение във формата на тази книга.
С много обич към заинтригуваните и с пожелание за приятно четене
Ваша Елка

Напишете коментар
Още книги от автора "Елка Мицева"