Меню
Вашата количка

Селцето

Селцето
Селцето
Селцето
Селцето
Селцето
Корабът "Полюс" катастрофира на заледено плато, намиращо се високо в планините на отдалечена планета. Оцелелите от екипажа са принудени да напуснат незабавно, тъй като взривеният двигател излъчва смъртоносна радиация. Останали единствено с дрехите на гърба си, при температури под минус 40 градуса, хората тръхват да търсят спасение в подножието на планините. Мнозина загиват, но шепа оцелели се добират до гори, гъмжащи от опасни животни и растения, където създават примитивно селище. След почти 20 години хората продължават да живеят, макар и в жестоки лишения. В селището са се родили деца. За остаряващите корабокрушенци е ясно, че новите поколения са обречени постепенно да се превърнат в диваци, загубили всякаква връзка със земната цивилизация и култура. За да предотвратят това, те трябва на всяка цена да се върнат на кораба и да успеят да се свържат със Земята.
Кир Буличов е един от най-известните руски фантасти, по образование изтоковед. Започва да пише фантастика от 1965 г. и продължава да твори почти до края на своя живот през 2003 г. Автор е на стотици произведения, има десетки издадени книги, писал е филмови сценарии.
Първоначалната идея, преди Кир Буличов да я роразвие в роман, се появява в повестта със заглавие "Проходът", публикувана на български в сборника "Среща с медуза" през 1983 г.
Книги
Автор Кир Буличов
Издател Колибри
Език български
Размери 13x20
Година на издаване 2012
Брой на страници 336
Корици меки
Тегло 334 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9786191500116
15.00лв
Купи