Меню
Вашата количка

Траян - Златният изгрев

Траян - Златният изгрев
Траян - Златният изгрев
Изчерпан
Траян - Златният изгрев

Времето на величието на Римската империя е отминало. С безумията си Нерон е нанесъл огромни щети на държавата, които последвалата го династия на Флавиите не успява да преодолее изцяло. Още повече, че в края на дните си последният й представител - Домициан - е обхванат от подозрителност към всички и всичко. Това позволява в Рим да се разгърне изцяло социалното зло на доносничеството. Наследилият Домициан Нерва се оказва слаб владетел, треперещ пред собствените си преторианци, и римската колесница продължава да се носи към пропастта.
Здравите сили в сената търсят усилено изход от предстоящата катастрофа. Изборът им се спира на провинциалиста Марк Улпий Траян.
Ще успее ли "парвенюто" да възстанови реда в държавата, да прокара политиката си на "добродетелна и доброжелателна сила", да се справи с най-големия по онова време враг на римската държава - дакския цар Децебал и да постигне детската си мечта като повтори подвизите на Александър Македонски на Изток?
Ще успее ли честният и вярно служещ на родината си конен префект Ларций Корнелий Лонг да защити честта си и да се освободи от постоянно преследващата го зла съдба? Ще бъдат ли наказани най-големите злодеи на онова време - сенаторът-доносник Марк Аквилий Регул и разбойника-тракиец Сацердата?
Всички тези въпроси намират своите отговори в написаният с вещина, спиращ дъха роман на Михаил Ишков.

Съвременният руски писател, сценарист, редактор и преводач Сергей Никитич Ишков е автор на много исторически романи като "Адриан", "Валтазар", "Ко­мод", "Навуходоносор" и др.
Началото на тази поредица от забележителни личности поставя настоящия му роман "Траян".

Книги
Автор Михаил Ишков
Издател Посоки
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2007
Брой на страници 432
Корици меки
Тегло 358 грама
Баркод 1641474000005

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789543610181
11.99лв
Уведоми ме