Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Трима мъже в снега/ твърда корица

Гласове: 5 Рейтинг: 4.2

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

16.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: В наличност
 • Продукт: #9789543301348
 • Автор:
 • Издател: Унискорп
 • Език: български
 • Размери: 20.5x12
 • Година на издаване: 2008
 • Брой на страници: 192
 • Корици: твърди
 • Тегло: 300 грама
 • Баркод: 1642372000005
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

"Трима мъже в снега" е забавен комедийно-пародиращ роман с много недоразумения, объркани ситуации и щастлива развръзка. Осмива снобизма и превземките на богатите и издига в култ любовта и приятелството. Написан е с увлекателното чувство за хумор, характерно само за Кестнер. Книгата се радва на огромен читателски интерес още с появата си и логично следват четири филмови версии в Швеция, САЩ, Австрия и Германия.

Богатият, ексцентричен и добродушен таен съветник и милионер Тоблер иска да изучава човешкия характер. Представя се за бедняка Шулце, спечелил втора награда от конкурс, организиран от собствения му завод. Озовава се на почивка в Алпите в красив грандхотел. Обаче там бедняците не са на почит… Тоблер ще се сблъска с унижението и презрението, но ще срещне и истинското приятелство, а дъщеря му – истинската любов…

Ерих Кестнер е роден на 23 февруари 1899 г. в Дрезден. Израства в семейство на майстор седлар и домашна прислужница. През 1913 г. постъпва в педагогически колеж в родния си град, но напуска преди да завърши. През 1917 г. е мобилизиран и участва в Първата световна война. В биографичната си книга Когато бях малко момче той обобщава: „Войната започна, а моето детство приключи”. После завършва гимназия с отличие и получава Златната стипендия на град Дрезден. След това следва литература, история, философия и театрознание в Лайпциг. Защитава докторска дисертация и се премества в Берлин. Под много псевдоними пише стихотворения, рецензии и репортажи за различни вестници. Постепенно си спечелва славата на един от най-добрите хумористи и сатирици. Той е преди всичко сценарист и кабаретен артист, популярен най-вече с хумористичните си остроумни книги за деца и със смешно-критичните си стихотворения. Световноизвестните му детски романи Емил и детективите, Антон и Точица, Летящата класна стая, Двойната Лотхен и други са преведени на много езици, издадени в милиони тиражи и филмирани в Германия, Австрия, Швеция и САЩ.

След 1933 г. Ерих Кестнер е преследван от Гестапо, а Хитлер забранява книгите му да излизат в Германия. По площадите на Берлин нацистите изгарят „нездравите” му творби. Сред тълпата, която мълчаливо наблюдава пламъците, е и самият писател. Обявен е за „политически неблагонадежден” и е изключен от Съюза на писателите. На два пъти е арестуван, но по чудо се изплъзва от ръцете на Гестапо. Властите обаче му разрешават временно да публикува „аполитични” книги в чужбина, за да набавят чужда валута за Райха. И през 1934 г. в Швейцария излиза романът му за възрастни Трима мъже в снега.
Умира на 75-годишна възраст в Мюнхен.

Напишете коментар
Още книги от автора "Ерих Кестнер"