Меню
Вашата количка

Улица "Полумесец"

Улица
Улица
Улица "Полумесец"
Лорън Слотър е млада и красива, но освен това е доктор по политология, специализантка в лондонски научен институт. Квартирата й е усойна и неуютна, в непрестижен квартал, парите все не стигат, работата й е неудовлетворителна, а ежедневието - скучно.
Един ден тя получава по пощата анонимна пратка -видеокасета с репортаж за луксозни компаньонки и за агенциите, които ги осигуряват. Заплащането е повече от добро, а Лорън Слотър е разкрепостена и необременена от морални задръжки. Новото поприще решава финансовите й проблеми и я разнообразява от досадните колеги в института, но й дава и нещо повече: пикантното съзнание за двойствен живот и опияняващото усещане за приключение и власт над мъжете - свръхбогати и могъщи мъже, които управляват света и до чиито тайни тя може да се докосне. Подобни игри обаче никога не са безопасни.
Темата за двойствеността е разгърната и във втората повест от сборника - "Доктор Де Мар". Размяна на самоличности и навлизане в чужд свят води до неподозирани заплахи в мрачните покрайнини на злото.
Пол Теру (1941) е автор на романи и пътеписи, до един превърнали се в бестселъри. Номиниран е за най-добър романист от American Book Award и е член на Американската академия за изкуства и литература.

Романът "Улица "Полумесец" е забележително постижение. Проникновен и забавен, едновременно развлекателно четиво и добра литература, той съчетава психологическия анализ с трильра.
Кристофьр Лейман

От Лондон до Бостън Пол Теру заплита смразяващи драми около секса, властта и зловещата примамливост на забранения плод.
Vogue

Пол Теру е първокласен писател, майстор в загадъчността и бляскав в остроумието.
The Observer
Книги
Автор Пол Теру
Издател Фама
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2007
Брой на страници 206
Корици меки
Тегло 235 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 9789545972652
9.90лв
Купи