Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Възкресителят/ Х.Ф.Лъвкрафт

Гласове: 6 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

11.95 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: Изчерпан
 • Продукт: #9789549485264
 • Автор:
 • Издател: Издателска група
 • Език: български
 • Размери: 21x14.5
 • Година на издаване: 2007
 • Брой на страници: 294
 • Корици: меки
 • Тегло: 335 грама
 • Баркод: 1129207000008
Продуктът е изчерпан!

Попълнете вашите данни и ще ви уведомим по имейл, когато е наличен отново.

"Въздействието, което Х. Ф. Лъвкрафт оказва върху читателя, е неизмеримо; неговата проза прогаря във въображението ни неизличима следа и аз все още смятам, че той е най-добрият писател на хорър в Aмерика. Когато Х.Ф.Л. пише "Плъхове в стените" или "Обитателят на мрака", той ни най-малко не се шегува, нито пък целта му е да изкара някой друг долар. Лъвкрафт вярва дълбоко във всичко, което разказва, и мисля, че точно тази негова сериозност, както и всички останали качества на прозата му, ни кара да откликваме и да го боготворим. Х.Ф.Л. е мрачният и несравним крал на ужаса на XX век, който развива концепцията за външното зло по уникален начин, и когато е в перфектна форма, както например в "Нещото на прага", Кошмарът в Дънуич" и "Шепнещият в тъмнината", разказите му са като парен чук, който премазва съзнанието ни и ни кара да почувстваме безкрайната студенина на Вселената и съществуването на зловещи космически сили, способни да унищожат цялото човечество. Може ли атомната бомба например да се сравнява с Великия Ктхулу, Нйарлатхотеп, Дебнещия хаос, Козирога с хилядното потомство или Обитателя на мрака? Докоснеш ли се веднъж до зловещото очарование на Лъвкрафт, Верни читателю, никога няма да гледаш на Вселената по същия начин."
Стивън Кинг

"Най-древната и силна емоция е страхът, а най-древният и силен страх е страхът от неизвестното."
Х. Ф. Лъвкрафт

Внимание!
Разгърнете ли тази книга, ще пристъпите в един кошмарен свят, сътворен от най-демоничното въображение, съществувало някога на тази Земя.
Всяко от произведенията на прокълнатия гений Х. Ф. Лъвкрафт е частица от една необятна зловеща вселена, тайните на която парализират умовете и вледеняват кръвта.

Признат за един от безспорните върхове в творчеството му, романът "Възкресителят" ще ви отведе на чудовищно и неустоимо пътешествие към сърцето на мрака, а след като прочетете класическата новела за доктор Хърбърт Уест, вече ще гледате по друг начин на извечната загадка, наречена "смърт".

Смятан за най-великия хорър майстор на всички времена, Х. Ф. Лъвкрафт всъщност е нещо много, много повече. Неговата изтънчена проза оказва неизмеримо влияние върху развоя на световната фантастика и фентъзи, а създадената от него Ктхулу-митология го възправя до класици като Уилям Блейк и Дж. Р. Р. Толкин.

В световната литература се броят на пръсти произведенията като "Възкресителят", които въздействат все по-силно и шоково на психиката с всеки следващ прочит. Х. Ф. Л. определено не е за хора със слаби сърца.
"Сън"

"Един от най-големите писатели на 20-и век, чието ужасяващо творчество нивга не ще бъде забравено."
Хорхе Луис Борхес

Напишете коментар
Още книги от автора "Х.Ф.Лъвкрафт"