Меню
Вашата количка

Знаме на честта

Знаме на честта
Знаме на честта
Изчерпан
Знаме на честта

От автора на "Рицари на черното и бялото"

Пустинни битки, предателства, страсти, политика и любов. Най-доброто от Джак Уайт!

През 1187 година един от малкото оцелели от битката при Хатин млад шотландски рицар тамплиер на име Александър Синклер успява да избяга в пустинята въпреки раните си. Научава за екзекутирането на оцелелите след боя тамплиери и скрива принадлежността си към техния орден. Синклер всъщност принадлежи на вътрешния кръг на ордена, член е на Братството на Сион – тайно съобщество в друго тайно съобщество, неизвестно на редовите рицари и оръженосци от Ордена на тамплиерите.
Две години след битката при Хатин сир Анри Сен Клер е посетен през нощта от своя сеньор Ричард Лъвското сърце. Кралят събира войска за освобождаването на светите земи от властта на Саладин и сарацините му и иска сир Анри – първият му и любим учител – да го придружи като главен оръжейник на армията...

"Уайт, майстор в рисуването на епични платна, увлича читателя с история, умело съчетаваща историческа драма и страхотни приключения."
Буклист

Уникален поглед към рицарите тамплиери. Уайт е създал редица завладяващо сложни образи в толкова реалистична историческа обстановка, че читателите почти усещат топлите ветрове на Светите земи в лицето си.

Книги
Автор Джак Уайт
Издател Бард
Език български
Размери 21x14.5
Година на издаване 2009
Брой на страници 560
Корици меки
Тегло 438 грама

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9789546550286
14.99лв
Уведоми ме