Меню
Вашата количка

1968. Дневник на една преломна година

1968. Дневник на една преломна година
1968. Дневник на една преломна година
1968. Дневник на една преломна година
1968. Дневник на една преломна година
1968. Дневник на една преломна година
През 1968 г., преди половин век, Ориана Фалачи създава някои от своите най-добри журналистически текстове. Това е времето, в което тя непрекъснато е на път – от Виетнам в САЩ, оттам в Мексико, пак Виетнам, Хонконг, Индия. Тя винаги е в горещата точка, където се случват някои от най-значимите събития, определили хода на историята през втората половина на XX и променили духа на времето, начертавайки тенденциите, които насочват политическия и културен живот по света и до днес. 1968 г. наистина е преломна и в своите репортажи и интервюта, Ориана Фалачи успява да улови духа на епохата и да се превърне в летописец, от чиито свидетелства и днес можем да съдим за това колко ужасна е била виетнамската война, за какво са се борили и умирали студентите в Мексико, дали са верни, или не официалните версии за убийствата на Робърт Кенеди и Мартин Лутър Кинг, какъв човек е Никсън, какви – Мао Дзъдун и Далай Лама.
 
Ориана Фалачи строго спазва журналистическите стандарти, придържа се към фактите и се опитва да дава глас на всички страни в конфликтите, които разкъсват света и го преобразяват. Ясно обаче личи нейната симпатия към онеправданите, към бунтуващите се, към смелите хора, които по всички населени континенти се опитват да разкъсат оковите, да изгонят диктатори, нашественици, колонизатори и да започнат сами да определят съдбата си.
 
"Спомням си лятото на 1968-а. Завърнах се в Ню Йорк дванайсет часа след убийството на Робърт Кенеди. През април – Мартин Лутър Кинг, през юни – Робърт Кенеди. Снимките на умиращите от глад деца в Биафра, сраженията между араби и израелци, съветските танкове в Прага, вандализмът на студентите от буржоазията, които се осмеляват да скандират името на Че Гевара, а на училище ходят с луксозния автомобил на татко."
 
 Ориана Фалачи
Книги
Автор Ориана Фалачи
Издател Сиела
Език български
Година на издаване 2018
Брой на страници 380
Корици меки

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: В наличност 
  • Продукт: 978-954-28-2741-2
20.00лв
Купи