Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

България в Европейския съюз. Баланс на ползите и вредите?

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #9789543264339
  • Издател: Парадигма
  • Брой страници: 184
  • Език: български
  • Размери: 14х20
  • Година на издаване: 2020
  • Корици: меки
  • Тегло: 223
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Благовест Георгиев е доктор по социология, доцент в катедра „Социология" към Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски". Главният му курс от лекции разглежда въпроси на стратегическото планиране, организационното изграждане и управление и организационното поведение. Наред с това, като дългогодишен консултант по международни проекти за развитие интересите му са насочени към системи за социално осигуряване и социално подпомагане, създаване на заетост и активни мерки на пазара на труда, мониторинг и оценка, организационно изграждане.
 
Основни публикации: „Българите в Аржентина", БАН 1987 (в съавторство), „Власт и неравенство при социализма", Институт по история на БКП 1990, „Пътят към изборите", Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1991 (в съавторство), „Общностите - нашият дом", Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1992, „В търсене на ефективност", Университетско издателство „Св. Кл. Охридски" 1994, „Растеж накъде?", Парадигма 2014, „Геополитическият императив", Парадигма 2016, „За химерата наречена „колективна сигурност", Парадигма 2017, Food Security - The World and Bulgaria, Scholars' Press, 2018, UN - Reform It or Build It Up From Scratch, Scholars' Press, 2018, Pro Domo Nostra, Scholars' Press, 2019.
 
Това е книга зa контрастите, каквото е и внушението на илюстрациите на корицата - от високо индустриализирана страна в края на 80-те години на миналия век в резултат на прехода към отворено пазарно стопанство от либерален тип след 90-те години до наши дни, България се деиндустриализира и придоби стопанство от сервизен тип. Най-големият „грях" на такова стопанство е, че то не може да развие и поддържа собствени, вътрешни източници на натрупване и растеж. Последиците за националния суверенитет са очевидни - страната се превърна в пазарен придатък на чужди, далеч по-мощни икономики; растежът се осигурява изключително за сметка на „фетиша" на чуждите инвестиции и дълга. Членството ни в ЕС само засили това състояние на нещата, оттук, читателят може да получи убедителни доводи, когато разсъждава за вредите и ползите от него....
Напишете коментар