Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

 • 0

Хората купуват също така:

Избрани съчинения Т.2: Изследвания и есета за българската народопсихология

Гласове: 20 Рейтинг: 3.9

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

28.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

 • Наличност: Изчерпан
 • Продукт: #9789543225729
 • Автор:
 • Издател: АИ
 • Език: български
 • Размери: 17x24
 • Година на издаване: 2013
 • Брой на страници: 576
 • Корици: твърди
 • Тегло: 990 грама
Продуктът е изчерпан!

Попълнете вашите данни и ще ви уведомим по имейл, когато е наличен отново.

Втори том от поредицата с избрани съчинения на Марко Севов е разделен в четири раздела. Първият раздел е за „Българския характер в нашите пословици и поговорки“. Във втори авторът разказва „Какви влизаме в новото хилядолетие“. Трети и четвърти раздел са „Глобализацията и националната съдба“ и „Бизнес и морал“. Изданието е под редакцията на проф. Тотка Монова и Димитър Томов. 

Поредицата избрани съчинения на Марко Семов включва общо 9 тома. 
Том 1: Българска народопсихология
Том 2: Изследвания и есета за българската народопсихология
Том 3: Пътеписи (бестселъри)
Том 4: Пътеписи
Том 5: Публицистика (Когато сами си сваляме гащичките)
Том 6: Публицистика (Писма до България)
Том 7: Разкази
Том 8: Романи
Том 9: Дневник и неиздавани трудове

-----------------

МАРКО СЕМОВ, чл.-кор., проф., д.ф.н. (1939-2007) е роден в с. Видима, Троянско, днес гр. Априлци. Завършва гимназия в Троян и висше икономическо образование в София. Защитава кандидатска (доктор по философия) дисертация на тема „Отрицателните явления при социализма" и докторат (доктор на филологическите науки) върху българския характер в творчеството на Захарий Стоянов, Антон Страшимиров и Иван Хаджийски.
Написал е 57 книги - научни монографии и студии, публицистични статии, разкази и пътеписи, есета, романи. Със своите лекции в Софийския университет „Св. Климент Охридски" възстановява, утвърждава и развива дисциплината Народопсихология.
Автор е на сценарии за игрални и документални филми, както и на стотици предавания в БНР и БНТ. Дългогодишен член на Президиума на ВАК и на Акредитационната комисия. Член-кореспондент на БАН, редовен член на Френската академия за литература и изкуство, на Съвета за електронни медии и несменяем член на Академическия съвет на Софийския университет след 1989 г.
На 24 май 1982 г. Марко Семов е обявен за заслужил деятел на културата, през 1984 получава орден „Кирил и Методий" - I степен. Три пъти е носител на наградата на читателите на Съюза на български писатели. През 1987 г. получава Първа награда на Би Би Си за документалния филм „Земя на богове и хора". През 2000 г. става лауреат на националната награда „Иордан Йовков" за белетристика, а през 2003 - на наградата „Оборище" за утвърждаване на българската национална идентичност.
През 2004 г. е удостоен с Почетния знак със синя тента на Софийския университет „Св. Климент Охридски". От 2006 г. е обявен за почетен гражданин на гр. Троян.
На 10 ноември 2009 г. посмъртно е удостоен с Почетния знак на Президента на Република България.

Напишете коментар
Още книги от автора "Марко Семов"