Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

Статуси на психосоциална и национална идентичност, ценности и психично благополучие в юношеска възраст

Гласове: 11 Рейтинг: 3.7

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

8.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Тази книга представлява опит за психологическо изследване на съвременните български юноши през призмата на три фундаментални характеристики:
1) статус на тяхната психосоциална и национална идентичност;
2) тяхната ценностна система,
3) психичното им благополучие.
Предлага се нов подход към изследването на националната идентичност от гледна точка на нейното развитие. Обосновава се хипотезата за наличие на четири статуса на национална идентичност, които я характеризират като динамичен конструкт. Изложени и интерпретирани са резултатите от 2 големи емпирични изследвания на българските юноши, които обхващат повече от 1000 души от различни градове на страната. Резултатите са обобщени с помощта на портретно описание на 4 групи български юноши — в мораториум, дифузия, с изградена и предрешена психосоциална и национална идентичност. Разгледани са и възможностите за приложение на получените резултати в педагогическата и психологическата консултативна практика.
Книгата може да е от интерес както за научната общественост, така и за широк кръг читатели, интересуващи се от проблемите на развитието в юношеска възраст.
Напишете коментар
Още книги от автора "Красимира Байчинска; Маргарита Бакрачева; Савка Савова"