Национален телефонен номер
phone 0700 10 399

  • 0

Хората купуват също така:

Заветът на Богомилите

Гласове: 0 Рейтинг: 1.0

Коментари (0) | Добави коментар

BGN

14.00 лв.

Цена на доставка за цялата страна 3.00 лв без допълнително оскъпяване. За стоки на стойност над 50лв. доставката е безплатна. Всички цени са с ДДС.

  • Наличност: В наличност
  • Продукт: #9789547604988
  • Издател: Колор Принт - Варна/БГ Книга
  • Брой страници: 320
  • Език: български
  • Размери: 205х145 мм
  • Година на издаване: 2019
  • Корици: меки
  • Тегло: 420
Купи
Форма за бърза поръчка

Оставете ни телефон и ние ще ви се обадим, за да приемем поръчката ви.

Докато една личност е духовно незряла, не може да възприеме в дълбочина факта, че всичко, което Бог прави или допуска да се случи с нас, е продиктувано от дълбока промисъл, движена от Всепроникваща Любов. Когато разберем това, страхът ни от Бога ще се превърне в боязън, да не изгубим най-добрия си приятел чрез някаква наша необмислена дума или действие.
 
В първата ми книга „Съкровището на богомилите“ се спрях предимно на теологията на църквата на богомилите и я сравних чрез Библията с вярванията на католическите и православните църкви, като използвах Корана за арбитър.
Във втората книга „Обвиненията на богомилите“ разгледах празниците и поклонението на богомилите, официално свързаното с властта християнство и евреите.
Целта на тази трета книга е да ни запознае със същността на богомилското битие и да покаже на практика, че богомилството е все още живо и действено както преди 1000 години. Богомилството е било вярата на обикновения българин, изповядвана без много ритуали и помпозност. Христос проповядва, че такава вяра е истинска, това е вяра, подбудена от любов към Твореца и подклаждана от безкористна любов към всяко живо същество. Едно от най-важните условия за разцъфването на тази вяра, подбудена от Любов, е свободата на личността, така както на едно плодно дърво са му нужни светлина, топлина и разтворени във вода хранителни вещества, точно така и на личността са ѝ нужни определени условия, за да изяви истинските плодове на своя характер.
За да представя дълбоката непретенциозна същност на богомилството, съм се опитал да го представя в действие, не като препариран мъртъв – древен експонат в музей, а в жизнената среда на съвременното общество.
За целта във втората част на книгата съм използвал свои лични опитности и духовни практики.
Първата част съм посветил на задълбочено изследване на доказани исторически извори, които умишлено са скривани от обществото, тъй като заветът на богомилите е да издигнем знамето на истината в царството на силата на разрушението и да изорем всеки от нас нивата си, хванали здраво ралото заедно с нашия брат близнак – Христос Орача.
Напишете коментар