Меню
Вашата количка

Енциклопедия на културизма

Енциклопедия на културизма
Енциклопедия на културизма
Изчерпан
Енциклопедия на културизма
Енциклопедия на културизма
Енциклопедия на културизма

Доцент д-р Владимир Боянов Боянов е зам.-ръководител на катедра "Тежка атлетика" и ръководител сектор "Културизъм" при Националната спортна академия "Васил Левски" - София. В качеството си па редовен преподавател изнася лекционни курсове на студенти (бакалавър и магистър) по културизъм, фитнескултуризъм, вдигане на тежести, силов трибой и силова подготовка. Организатор и ръководител е на всички официални курсове, провеждани за инструктори по културизъм в България.
Вл. Боянов е сред учредителите на Комисията по културизъм към БФВТ и на Федерацията по културизъм и силов трибой. От 1993 до 1995 година е и неин председател.
Автор е на повече от сто публикации, третиращи съвременните проблеми на преподаваните от него спортни дисциплини и ползващи се с голяма популярност сред широките слоеве от спортната ни общественост. Участвал е с успех в много научни конгреси и симпозиуми, в това число и на четири световни конгреса. През 1989 година защитава успешно докторска дисертация, а от 1993 година е утвърден за редовен доцент.
Настоящата "Енциклопедия на културизма" е трети монографичен труд на Боянов. Доказателство за отличния прием на неговите статии и книги сред културистичната аудитория у нас е, че втората му широкоспектърна книга учебник "Културизъм - сила, хармония, симетрия" с класирана на седмо място сред най-продаваните книги през 1994 година у нас. Авторът планира нейното второ актуализирно издание.
Като преподавател и изследовател доц. д-р Владимир Боянов наблюдава, изследва и експериментира във всички области на културистичната методология. Основна цел в неговата близо 30-годишна научноизследователска и преподавателска дейност е осветляването на съвременно научно равнище проблемите на индивидуалната подготовка, специализираните културистични принципи и методи и иай-вече на обосноваването и утвърждаването на цялостната културистична подготовка като начин на живот на съвременния човек.

Книги
Автор Владимир Боянов
Издател София
Език български
Размери 20x13
Година на издаване 2006
Брой на страници 336
Корици меки
Тегло 334 грама
Баркод 1121901000001

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9545281243
15.00лв