Меню
Вашата количка

Европейски футболни стадиони

Европейски футболни стадиони
Европейски футболни стадиони
Изчерпан
Европейски футболни стадиони
Европейски футболни стадиони
Европейски футболни стадиони

Детайли от стадионите на Световното първенство през 2006 г. в: Мюнхен, Дортмунд, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Берлин, Кайзерслаутерн, Кьолн, Нюрнберг, Лайпциг, Гелзенкирхен и Щутгарт.

Водещите европейски футболни стадиони в: Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Англия, Финландия, Франция, Гърция, Холандия, Унгария, Израел, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Шотландия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Украйна, Сърбия и Черна гора.



Стадионите са храмовете на великата игра футбол, свещено място, където хилядите почитатели се събират, за да се насладят на уникалната атмосфера на мачовете. Точно тези обединени групи хора - крещящи, екзалтирани, настървени, развели флагове и с боядисани в цветовете на любимия отбор коси, лица и тела
- придават на всеки стадион уникална и неповторима украса.
В миналото това чувство често можеше да се сбърка със страх. Футболното хулиганство не беше приоритет само на англичаните: повечето европейски държави са виждали прояви на расизъм и насилие, разпръсващи се от трибуните на стадионите, по улиците и транспортната мрежа около терените. С повишаването на цените на билетите, промяната на стадионите в изцяло седящи и строгите полицейски мерки, светът стана свидетел на драстичен спад в организирания вандализъм и респективно увеличаване на посещаемостта на мачовете.
В отговор на това много стадиони претърпяха реконструкции, защото с повишаване броя на феновете се увеличиха и изискванията за удобства и брой места. По-големият капацитет означава по-високи приходи и повечето клубове - особено онези във висшия ешелон на играта и редовните участници в Шампионската лига - се нагърбват с тази задача.
Най-добрият показател за успешно свършена работа по стадионите е присъждане на домакинство на Световно първенство. Домакинът на Световното първенство през 2006 г.
- Германия, през последните години направи много промени по
стадионите си.
"Европейски футболни стадиони" надзърва из основните терени, като се започне с дванайсетте домакина на Мондиала в Германия - Мюнхен, Дортмунд, Франкфурт, Хамбург, Хановер, Берлин, Кайзерслаутерн, Кьолн, Нюрнберг, Лайпциг, Гелзенкирхен (стадиона на "Шалке 04") и Щутгарт, и се мине през основните стадиони в Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Англия, Финландия, Франция, Гърция, Холандия, Унгария, Израел, Италия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Шотландия, Испания, Швеция, Швейцария, Турция, Украйна и Сърбия и Черна гора.

Книги
Автор Майкъл Хийтли
Издател Евро Свят
Език български
Размери 21x29
Година на издаване 2006
Брой на страници 250
Корици меки
Тегло 999 грама
Баркод 9789543580019

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър
  • Наличност: Изчерпан 
  • Продукт: 9543580014
30.00лв